Tre generasjoner med skyting som hobby

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Per Erik Paulsen
pekkan@eub.no | 911 00 671
Publisert: 01.01.17 12:00

JESSHEIM. Skyting er en arvelig «lidelse». Bare spør familien Lund fra Ullensaker.

Den består nå av tre generasjoner med skyttere. Eldstemann og bestefar Kåre (71) startet det hele.

Å drive med aktiv skyting i Det Frivillige Skyttervesen er åpenbart noe som både er smittsomt og arvelig. Spesielt på det årlige Landsskytterstevnet kommer dette til syne. Da samles storfamiliene på hytter eller i campingvogner med et par mål for øye - sosialt samvær og skyting. På Nordbymoen bor bestefar Kåre Lund. Han har skutt i over et halvt århundre og er fortsatt en veldig aktiv skytter.

Og det var senior som startet opp med skyting.

- Det var på -60-tallet jeg startet med skyting på Kisens bane i Ullensaker, sier Kåre.

TOK OPP ARVEN

- Jeg startet opp som ung gutt og holdt på med skyting fram til jeg var cirka 15 år. Da hoppet jeg av karusellen.

Men etter at min datter Jenny Risebrobakken Lund startet opp, så fant jeg ut at jeg kunne like godt «fyre løs» igjen jeg også. Det er jo mye mer morsomt å delta aktivt, enn å kun være sjåfør på stevnene, smiler Frode.

- Jeg prøvde meg først i klasse 1, som er for nybegynnere i seniorklassen. Deretter ble det klasse 2 som jeg har skutt i drøyt to måneder. Da er det ikke bare liggende skyting, lenger. Nå må jeg til pers og skyte knestående også. Heldigvis er det ikke stående skyting i klasse 2, smiler Frode.

NORMA OPEN

47 år gamle Frode stilte nylig opp i Norma Open. Der skjøt han bare blinker på de første tre seriene.

- Riktig så bra gikk det ikke på de avsluttende ti skuddene. Jeg skjøt 97 poeng og lå ett poeng bak de to som ledet min klasse med 248 poeng, sier Frode.

I finalen skjøt han 9,8 og 9,5 på de første to skuddene. Resten av skuddene satt i blinken og han fikk dermed 98 poeng i finalen. Det holdt til seier i klasse 2.

- Det som var kjempemorsomt var å konkurrere med andre klasser i en slik finale. Jeg skjøt mot veteranene i klasse veteran-55 og med unge skyttere i juniorklassen. Det var gøy, sier Frode.

BLINK-JAKTEN

Det siste skuddet på Lund-treet, Jenny Risebrobakken Lund, er 14 år og skyter i klasse eldre rekrutt. Det er nok en av de aller tøffeste klassene. På åpne banestevner er det alltid en god del av de unge skytterne som skyter fullt hus, 250 poeng.

- Ja, ofte er det slik at hvis du skyter en nier på ett av skuddene, så raser du mange plasser nedover på resultatlista.

Det fikk Jenny merke i Norma Open. Hun skjøt 249 poeng og da var det en god del skyttere som havnet foran henne på resultatlista, og dermed måtte hun se finalen fra sidelinja.

Jenny skyter mest i Det frivillige Skyttervesen (DFS). Hun skyter også en del i Kisen MSL. Alle tre bruker imidlertid Alfhallen flittig til trening innendørs.

BLAKER-SKYTTERE

Alle tre i Lund-familien representerer Blaker Skytterlag i nabokommunen Sørum.

- Det ble kraftige begrensninger på bruken av Teigen skytebane, som er hjemmebanen til Ullensaker Skytterlag. Etter hvert ble det faktisk vanskelig å drive med skytesport når det ble lagt stramme føringer for bruken av banen på Teigen, sier eldstemann Lund, Kåre.

- Flere andre I Ullensaker Skytterlag valgte å starte med trening på Blaker. Det tar jo ikke veldig langt tid å kjøre til deres bane på trening og konkurranser. I Blaker er det veldig godt miljø, både blant de unge og de litt eldre. Hva som skjer i det øyeblikket et nytt baneområde blir realisert her i Ullensaker, må vi komme tilbake til. Vi bør nok vurdere å melde oss inn igjen i Ullensaker Skytterlag når den nye banen er klar, sier Kåre Lund.

Eirik Strøm (11) fra Borgen skjøt prikkfritt på felten. Bestefar Kåre (72) måtte se seg slått av sønnesønnen med tre innertreff


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk