Tøff bransje

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 28.12.16 06:00

LEDER. Finsbråten AS sliter i kampen mot gigantene, både på produksjons- og salgssiden.

I et intervju med EUB før jul forteller administrerende direktør Håvard Bjerknes i Finsbråten AS at omstillingen til lønnsom produksjon har tatt lengre tid enn planlagt. Han forteller om voldsom konkurranse i markedet og hard konkurranse med de store. Store strukturelle endringer er gjennomført, blant annet har eieren, Skandza AS, lagt ned søsterbedriften Krone Bedrifter i Oslo og all produksjon er nå lagt til Eidsvoll.

Produksjon av kjøttvarer er svært konkurranseutsatt, noe som fører til svært lave priser til forbrukerne. Det er i utgangspunktet et gode, samtidig ser man da at det kan gå ut over lokale bedrifter som produserer kvalitetsvarer som kundene ønsker.

Den lokale kjøttprodusenten Smedstuen Gård begjærte seg selv konkurs i sommer. Selskapet oppsto med ny eier kort tid senere slik at selskapets anerkjente gode produkter lever videre. Men de lever videre til en pris litt over en del andre. Kvalitet koster.

Samfunnet er i stadig utvikling, noe til det bedre, noe mistes undervegs. Effektivisering er vel og bra, det er til kundenes og forbrukernes beste at de får billige varer, også matvarer.

Likevel er det et tankekors at de store både på produksjonssiden og salgssiden så til de grader styrer markedet at forbrukerne etter hvert ikke får noe valg. De små lokalprodusentene skvises ut.

Rundt omkring i landet er det mye fokus på kortreist mat av god kvalitet. Mange steder er det egne utsalg fra lokale produsenter. Å tenke nytt og offensivt er viktig for de små bedriftene, som Finsbråten og Smedstuen, for at arbeidsplassene skal bestå.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Stensbydrømmen NOTUSED
LEDER. Blant folk i Eidsvoll har det hersket en slags drøm om hva tidligere Stensby sykehus kan brukes til.
«Er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene?»
LESERBREV. Berit R. Ruud vi fortsette å skrive.
Tilfreds med innsigelsen
LESERBREV. Ullensakers ordfører Tom Staahle har både i politiske møter og utad i media framstått som svært provosert over innsigelse mot kjøpesenter langs E6 ved Kløfta.
En skremt og forundret ordfører
LESERBREV: I et leserinnlegg i EUB 14. februar anklager ordfører Tom Staahle i Ullensaker meg for å være skremmende uvitende.
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk