Tøff bransje

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 28.12.16 06:00

LEDER. Finsbråten AS sliter i kampen mot gigantene, både på produksjons- og salgssiden.

I et intervju med EUB før jul forteller administrerende direktør Håvard Bjerknes i Finsbråten AS at omstillingen til lønnsom produksjon har tatt lengre tid enn planlagt. Han forteller om voldsom konkurranse i markedet og hard konkurranse med de store. Store strukturelle endringer er gjennomført, blant annet har eieren, Skandza AS, lagt ned søsterbedriften Krone Bedrifter i Oslo og all produksjon er nå lagt til Eidsvoll.

Produksjon av kjøttvarer er svært konkurranseutsatt, noe som fører til svært lave priser til forbrukerne. Det er i utgangspunktet et gode, samtidig ser man da at det kan gå ut over lokale bedrifter som produserer kvalitetsvarer som kundene ønsker.

Den lokale kjøttprodusenten Smedstuen Gård begjærte seg selv konkurs i sommer. Selskapet oppsto med ny eier kort tid senere slik at selskapets anerkjente gode produkter lever videre. Men de lever videre til en pris litt over en del andre. Kvalitet koster.

Samfunnet er i stadig utvikling, noe til det bedre, noe mistes undervegs. Effektivisering er vel og bra, det er til kundenes og forbrukernes beste at de får billige varer, også matvarer.

Likevel er det et tankekors at de store både på produksjonssiden og salgssiden så til de grader styrer markedet at forbrukerne etter hvert ikke får noe valg. De små lokalprodusentene skvises ut.

Rundt omkring i landet er det mye fokus på kortreist mat av god kvalitet. Mange steder er det egne utsalg fra lokale produsenter. Å tenke nytt og offensivt er viktig for de små bedriftene, som Finsbråten og Smedstuen, for at arbeidsplassene skal bestå.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
- Vi vil vel ikke ha det sånn på Råholt?
LESERBREV. Råholt er under stort press fra flere utbyggere som ønsker å utvikle sine eiendommer. Dette er både naturlig og forståelig.
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk