Sindre Buraas er veldig usikker på framtida

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Per Erik Paulsen
pekkan@eub.no | 911 00 671
Publisert: 28.12.16 21:00

HURDAL. Det er en eneste ting Sindre Buraas er hundre prosent sikker på; at han skal søke arkitekthøyskolen neste år. Friidrettskarrieren er han litt mer usikker på.

Hurdølingen har opplevd veldig mye som en av landets aller ypperste atleter. Den norske rekorden på 5000 meter har han imidlertid ikke greid ikke å sikre seg - ennå. Den har Marius Bakken som løp på 13.06 for 12 år siden.

Nærmest rekorden var Sindre da han løp på 13.11,96 i fjor på samme sted som han løp på 13,15 tre år tidligere. Det var Heusden i Belgia at hurdølingen løp sine to kjappeste løp på bane. Ei halv mil på drøyt 13 minutter. Bare prøv, den som vil.


VERDENSMESTER

- Og til sommeren tar du rekorden, Sindre?

Den høyreiste hurdølingen har slanget seg opp på en kjøkkenstol, river ei jolle av en av mors mandariner. Den går ned til bunns. - Tjaaaa, sier han.

Han har oppnådd mer enn de fleste på en friidrettsstadion. Han kom seg til finalen på 5000 meter under verdensmesterskapet i Moskva, og han kvalifiserte seg til VM i Beijing. Hurdølingen er råere enn de fleste i baneløp, men enda færre er i stand til å ta «rotta» på Sindre i motbakkeløp. Allerede i 2008 ble han juniorverdensmester i motbakkeløp i Sveits. Da hadde han fortsatt ikke lagt bort skiene.

For det var langrennsløper han var, men det var friidretten han valgte.


TORE RUUDS ARVTAKER

- Hvor god kunne du blitt i langrenn?

- Har ikke peiling. Jeg kunne kanskje tatt opp arven etter en annen hurdøling, Tore Ruud Hofstad, med å bli en god utøver på 15 kilometer skøyting, gliser han i skjegget.

Til OL i Rio kom han aldri. Han var den eneste nordmannen som hadde kvalifisert seg, men som ikke fikk billett til mesterskapet.

- Det er ikke så lenge til neste OL, Sindre?

- Njoo, smiler hurdølingen.


HARDØKTER PÅ MØLLA

Realiteten er at hurdølingen er usikker på framtida. Eller enda mer korrekt: han er veldig usikker. Han har flyttet hjem til Hurdal og det er fullt mulig å trene godt nok og hardt nok og fortsette karrieren som langdistanseløper, selv om han ikke er bosatt nær Bislett.

- Året jeg løp på 13,11 hadde jeg 95 prosent av alle hardøktene i forkant på tredemølle, smiler Sindre.

- Trener man riktig og får god oppfølging, kan man holde et høyt nivå. Er det mulig å knytte til seg ressurspersoner og man får kjørt fire-fem høykvalitets hardøkter i uka, er mye gjort. Jeg har etter hvert lært meg en god del om ernæring og restitusjon, og kan jo en del om treningsprinsipper, sier hurdølingen. Bare skallet er igjen av mors mandariner på kjøkkenbordet, og han tester også ut et par gode småkaker.

Sindre er klar for ei ny treningsøkt. Det er blåhålke utendørs og tredemølla fyres opp.

Om ikke Sindre satser på jakten på norgesrekorden eller framtidige mesterskap, så blir han uansett i veldig god fysisk form når han søker arkitekthøyskolen neste år.

Skogeier Haaken Eric Mathiesen om sitt liv: - Liker meg mye bedre i himmelen enn i helvetetComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
Bare tre av 16 lag var ubeseiret i spill under turnering for 13-åringer. Store Tottenham og Zenit, pluss lille Ull/Kisa NOTUSED
ULLENSAKER. Talentene fra Jessheim holdt følge med storklubbene.
EUB QUIZ: Vant norgescuprenn for første gang
QUIZ. Test deg i EUBs sports-quiz.
Liv og røre i gammel klubb NOTUSED
EIDSVOLL. Eidsvoll Badmintonklubb er en gammel klubb som så dagens lys omtrent samtidig med Eidsvollhallen.
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
Sikret seg en selfie NOTUSED
HAMAR. Etter fire sterke løp i sprint-NM på skøyter ble det sølv på Espen Aarnes Hvammen. Det syntes han fortjente en selfie.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk