Revolusjonerer hverdagen for spillerne i Ull/Kisa

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Thomas Hansen
thomas@eub.no | 905 03 281
Publisert: 05.01.17 09:00

JESSHEIM. Skal bli en mer profesjonell fotballklubb.

I motsetning til sine forgjengere, som siden Erlandsens tid har sluttet etter sin første og eneste sesong som Kisa-trener, gyver Vegard Skogheim nå løs på sin andre oppkjøring med Kisa. Likevel blir det mye nytt for spillerne som onsdag møtte sesongens første trening.


SKAL BLI MER PROFESJONELT

- Denne sesongen vil vi profesjonalisere mye mer, men opp mot de ressursene vi har. Vi er ikke noe Rosenborg ennå, sier Skogheim til EUB.

Endringene innebærer at laget et par ganger i uka skal trene på formiddagen i tillegg til ettermiddagsøkten. Klubben innfører samtidig matservering mellom øktene. For å styrke den medisinske kapasiteten rundt spillerne er antall fysioterapeuter i støtteapparatet doblet.

- Vi velger å ikke ha så stor stall som i fjor. Vi går ned til 20-21 mann og skal ha et par hospitanter med oss hele tiden, så bruker vi heller ressurser på å følge opp det medisinske, sier Skogheim.

Endringene kommer av erfaringer gjort i fjorårets sesong der laget reddet OBOS-ligaplassen med et nødskrik. Laget sleit med mange skader gjennom hele året. På et tidspunkt var syv startaktuelle spillere utilgjengelige. Flere var uheldige med brudd, andre pådro seg belastningsskader.

- I fjor hadde vi fysio som var her mandag og torsdag, og på hjemmekampene og noen bortekamper. Det holder ikke. Spillerne ble i fjor overlatt til seg selv altfor mye. De skal nå følges opp mye bedre, sier Skogheim.


MER FYSISK TRENING

Skogheim understreker at det er frekvensen på den medisinske støtten som ikke vært bra nok.

- Vi har dyktige nok folk til å behandle, men når de ikke har fått gjort det ofte nok så ser vi at det tok for lang tid før spillerne var tilbake, sier Skogheim.

- Kommende sesong blir det mindre skadetrøbbel?

- Vi er i hvert fall veldig komfortable med de to vi har her. Jeg tror vi har satt sammen et veldig godt team rundt spillerne, sier Skogheim, og legger til at de skal ha langt mer fysisk trening enn i fjor.

Teamet er også styrket ved at de dette året har ansatt en assistenttrener på heltid i Tomas Skaret Halvorsen, i stedet for fjorårets deltidsløsning med Andre Bergdølmo. Som Bergdølmo ga uttrykk for til EUB underveis i sesongen var heller ikke Skogheim tilfreds med fjorårets deltidsmodell.

- Det ble for lite «meg og han». Sånn sett vil det bli bedre med Tomas her. Vi kan diskutere mer og drive mer videoanalyse, sier Skogheim.


TETTERE OPPFØLGING

Den nye assistenten har allerede innført nye digitale kanaler for intern kommunikasjon. I evalueringen etter sesongen har spillerne også gitt uttrykk for at de savner tettere oppfølging og forhold til hovedtreneren. Skaret Halvorsen vil få ansvaret for å lede flere av treningsøktene, mens hovedtreneren frigjør mer tid til å komme tettere på hver enkelt. De doble øktene, hvor spillere tilbringer mer av dagen på huset, er også et ledd i dette.

- Jeg tror spillerne vil merke størst forandring ved at det blir mer kontakt mellom spillere, ledere og administrasjonen. Jeg tror de vil føle seg mer som Ull/Kisa-spillere enn noen gang, sier Skogheim.

Treneren er imidlertid klar på at den viktigste jobben fortsatt må gjøres ute på banen.

- Det blir en del endringer fra i år, uten at konsepter og filosofi blir borte. Men inputen kommer fra flere og blir bedre og mer profesjonell. Men det viktigste er uansett det som skjer på treningene og kampene, sier Skogheim.


IS I MAGEN

- Vi skal ha en midtstopper til. Det er det viktigste nå. Men der har vi is i magen for det skal være kvalitet. Derfor skal vi ikke forhaste oss, sier Skogheim.

Stopperleddet er allerede styrket med Ciise Aden Abshir. Midtbanespiller Sverre Torp er Kisas andre forsterkning.

- Vi skal også ha en keeper og en midtbanespiller til, og i tillegg spillere som skaper mer intern konkurranse på andre plasser, sier Skogheim.

Torp ble klubbens 16. spiller på kontrakt.

- Vi har et veldig bra fundament. Vi er ett år eldre, men det er også andre lag. Derfor må vi være enda dyktigere på feltet, ha mer kvalitet, og være mer profesjonelle, sier treneren.

LES OGSÅ: Ny tribune på Jessheim stadion tar formComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
Sikret seg en selfie NOTUSED
HAMAR. Etter fire sterke løp i sprint-NM på skøyter ble det sølv på Espen Aarnes Hvammen. Det syntes han fortjente en selfie.
Forfulgt av uflaks NOTUSED
NES. Snakk om uflaks. Langrennsløper Silje Milli har en sjukdoms- og skaderekke som er lang som et vondt år.
Norgescupseier til Buraas i kombinert NOTUSED
STRYN. Hurdølingen Lars Buraas tar stadig store steg i jakten på norgestoppen i kombinert.
Sigrid gikk seg rett opp i norgeseliten NOTUSED
NES. En ny lokal langrennsløper har «sprengt lydmuren» og gått seg rett opp i en den ypperste norgeseliten.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk