Knalldager i skisenteret

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 30.12.16 16:00

HURDAL. Skisenteret åpnet torsdag, og var som en magnet på store og små fra hele Øvre Romerike.

- Det er litt isete noen steder, men bakken er bra. Den var enda bedre torsdag, og er selvsagt mye bedre enn ingenting, sier en jentegjeng fra Hurdal som bruker juleferien sin i skisenteret.

Allerede torsdag var de på plass, og så sant det er snø nok, kommer de til å bruke mest mulig tid i skisenteret i tiden som kommer.

- Vi er her fordi det er gøy, og vi står bare på twintipski eller snøbrett, sier de.


VARIERT

Foreløpig er det Familiebakke 2 som er åpnet for skiglede, men med en gang det blir mer snø eller kaldt nok til å holde snøkanonene i gang, åpnes flere traseer. Eier Paal-Mogens Furuseth er på plass i anlegget, og sammen med staben sørger han for å holde hjulene i gang.

- Akkurat nå flytter vi og tørker vannslanger til snøkanonene. Det var veldig isete her forrige dagen, og derfor var vi forsiktige med å invitere de minste hit. Men vi har produsert mye snø og nå er forholdene gode, påpeker han.

Familiebakke 1 som ligger til venstre for 2, har et godt lag snø allerede.

- Kommer det ett snøfall, så åpner vi den bakken også. Både den og andre traseer har blitt utvidet med 15 meter i bredden, så du kan si vi har lagd et lite problem for oss selv. Nå er det mye mer bakke å dekke med snø enn før, smiler han.

LES OGSÅ: Gir gratis skikort til barn


FERIE

På vår lille rundtur i bakken fredag, møtte vi også Serine Moltzau, Hurdal-jenta som går på NTG på Lillehammer. Hun er førsteårs FIS-løper, og har to ferske topp-30 plasseringen denne sesongen. Men ferie eller ikke, hun var på plass i bakken.

- Jeg synes det er veldig bra forhold her nå. Særlig hvis man kommer tidlig på dagen, sier hun.

- Får du trent noe mens du er her, eller blir det bare kosekjøring?

- Jeg prøver å tenke teknikk. Målet mitt i år er å komme ned på 60 FIS-punkter. Per i dag har jeg 80 punkter i slalåm, så det går den riktige vegen, smiler hun.


PLANER

Furuseth har store planer med skibakken sin. Siden han og kona Lise Kragset Furuseth tok over for noen år siden, har de endret mye i skianlegget.

- Her har vi fått hogd ut masse skog, lagt ned drenering og planert ut traseer. Og vi kommer til å utvide enda mer, og bare la det stå igjen noen granbusker hist og her. Dette kan bli et godt treningsanlegg for landslagsløpere etter hvert, sier han.

- Men så var det snøen da?

- Her i Hurdal, og særlig i den øverste delen av skianlegget som ligger på omtrent 550 høydemeter, er det gode snøforhold. I fjor måtte vi stenge bakken fordi det var lite snø i heisen, men oppe på toppen kan vi ha anlegget i gang til langt ute i mai måned. Og så lenge kanonene kan produsere snø, så skal de stå på, slutter han.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
Bare tre av 16 lag var ubeseiret i spill under turnering for 13-åringer. Store Tottenham og Zenit, pluss lille Ull/Kisa NOTUSED
ULLENSAKER. Talentene fra Jessheim holdt følge med storklubbene.
EUB QUIZ: Vant norgescuprenn for første gang
QUIZ. Test deg i EUBs sports-quiz.
Liv og røre i gammel klubb NOTUSED
EIDSVOLL. Eidsvoll Badmintonklubb er en gammel klubb som så dagens lys omtrent samtidig med Eidsvollhallen.
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
Sikret seg en selfie NOTUSED
HAMAR. Etter fire sterke løp i sprint-NM på skøyter ble det sølv på Espen Aarnes Hvammen. Det syntes han fortjente en selfie.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk