Espen gleder seg til historiens første EM

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Per Erik Paulsen
pekkan@eub.no | 911 00 671
Publisert: 06.01.17 11:00

EIDSVOLL. Kommende helg arrangeres historiens aller første EM i sprint, og Espen Aarnes Hvammen gleder seg.

- Det er veldig morsomt at også vi sprintere får lov til å delta i et europamesterskap. I alle år er det jo blitt arrangert EM for allroundløperne, men for oss sprintere er kommende helgs mesterskap det aller første. Det blir gøy, slår Espen Aarnes Hvammen fast.

- Mye trening i det siste?

- Ja, veldig mye og bra trening. Vi har hatt nesten to uker med samling i Vikingskipet. Jeg har kjørt veldig mange turer opp og ned til Hamar i romjula. Jeg har vært på flere familiesamlinger og middager. Dette er ting jeg ikke vil gå glipp av i forbindelse med jul- og nyttårsfeiringen. Et par små tvillinger i nær slekt skaper en herlig stemning i forbindelse med en familiemiddag, ler Espen.

LES OGSÅ: Stadig framgang for Aarnes Hvammen


MYE POSITIVT

- I motsetning til forrige sesong, hvor alt gled veldig bra fra starten, har du klundret litt mer denne sesongen?

- Ja. Men det positive er at jeg føler at det har gått stadig bedre. Jeg har tatt steg stort sett hele vegen. Selv om enkelte av disse stegene er små, er det avgjørende viktig over tid å registrere en positiv progresjon, sier eidsvollingen.

- Hva har dere lagt vekt på de siste ukene?

- Etter verdenscupen i Heerenveen har vi lagt vekt på et todelt system. For det første ble det en lang periode med generell grunnlagstrening, eller basistrening om du vil. Her ble det trening, både mye volum og med intensitet. Vi har gjennomført noen realt saftige økter, smiler Aarnes Hvammen.

- I tillegg har vi kjørt mange øvelser der akselerasjon og topphastighet har vært sentralt. Dessuten har vi hatt en del «syreøkter».

- Hvordan har du respondert på treningen?

- Jeg føler at det går stadig framover, rett og slett. Utover i jula har vi hatt veldig mange tester eller løpsrelaterte øvelser, og jeg føler at jeg har hatt utvikling i perioden.

- Vi har blant annet gjennomført en del løp på 100 meter på tid, og 500 meter med flying start, eller løp hvor toppfarten blir målt. Jeg synes det er spennende med løpslike øvelser, sier Espen.


AUTOMATISERT

Ett sentralt element for Eidsvold Turn-utøveren er å få automatisert det aller meste som skal gjøres. - Alt må komme naturlig. Vi har jo knapt tid til å tenke under et løp på 500 meter. Det meste må skje på autopilot. Jeg føler at mye mer flyter automatisk på en bra måte nå. Dermed får jeg bare noen helt få og konkrete ting å huske på - og som må forbedres.

EM består av to løp på 500 og to på 1000. - Jeg har større potensial på 500 meter enn jeg har fått vist til nå, mens årets komet Håvard Holmefjord Lorentzen har kjempepotensial på 1000 meter. Jeg satser på gode prestasjoner på 500 og forventer ikke så mye sammenlagt, sier Aarnes Hvammen.

LES OGSÅ: Espen: - Jeg ble bortdømtComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
EUB QUIZ: Vant norgescuprenn for første gang
QUIZ. Test deg i EUBs sports-quiz.
Liv og røre i gammel klubb NOTUSED
EIDSVOLL. Eidsvoll Badmintonklubb er en gammel klubb som så dagens lys omtrent samtidig med Eidsvollhallen.
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
Sikret seg en selfie NOTUSED
HAMAR. Etter fire sterke løp i sprint-NM på skøyter ble det sølv på Espen Aarnes Hvammen. Det syntes han fortjente en selfie.
Forfulgt av uflaks NOTUSED
NES. Snakk om uflaks. Langrennsløper Silje Milli har en sjukdoms- og skaderekke som er lang som et vondt år.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk