350 unge skiløpere stilte til start i romjulsrennet

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Eivind Garberg Bjerke
sporten@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 29.12.16 18:00

NES. Stor interesse.

- Vi opplever større og større interesse for dette rennet. 350 skiløpere til start er vi veldig fornøyd med, men samtidig håper vi på enda flere i framtiden, sier Frode Pedersen. Lederen av Nes Ski er også stolt av løypa de har fått til.

- Per i dag har vi ei løype på 2 km med flotte forhold her i Nes skianlegg. Dersom værprognosene over nyttår slår til, satser vi på å ha 7,5 km snødekt løype klare til Norgescup i midten av januar, forklarer han.


YDMYK OVER OPPMØTET

- Når vi får deltakere fra både fjern og nær gjør det noe med motivasjonen for oss som arrangører. Vi er veldig ydmyke over at folk kommer fra blant annet Fredrikstad kun for å være med her. Det er også flere som tar seg fri eller bruker juleferien sin til dette, forteller Frode Pedersen.


LOKALE DELTAKERE

Bård Gunnar Brun hadde en god opplevelse i Nes skianlegg. - Jeg hadde en god dag i dag, sa han etter at andreplassen var sikret.

- Egentlig hadde jeg ikke så store forhåpninger til å komme på pallen, forteller han litt overrasket. Både han og Mathias Myran representerer Eidsvold Værks Skiklub.

Klubbkamerat Mathias Myran var ikke like fornøyd etter Romjulsrennet.

- I dag var det tungt å gå, var beskjeden etter målgang.

Også i klassen J 16 var skiklubben fra Ormlia representert. Hanna Sandholt Hansen var sånn passe fornøyd med sitt renn. Hun mente dagens løype var teknisk krevende, og la til at arrangøren kanskje kunne ha slått sammen et par klasser da det kun var tre startende i J 16.

Felles for de tre unge skiløperne er at de er motiverte og trener mye. Med minst ti treningstimer i uka har de målet klart: å gå for landslaget.

- Jeg har lyst til å fortsette å utvikle meg som langrennsløper, og bli så god som jeg kan bli, forteller Hanna Sandholt Hansen, som har holdt på med langrenn siden hun var seks år gammel. Etter nyttår ser femtenåringen fram mot hovedlandsrennet for 15-16-åringer, som holdes på Tolga i midten av mars.

Må investere millioner i kunstig snø: Ellers kan gamle minner være alt som er igjen av ÅsenrennetComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Sport
Bare tre av 16 lag var ubeseiret i spill under turnering for 13-åringer. Store Tottenham og Zenit, pluss lille Ull/Kisa NOTUSED
ULLENSAKER. Talentene fra Jessheim holdt følge med storklubbene.
EUB QUIZ: Vant norgescuprenn for første gang
QUIZ. Test deg i EUBs sports-quiz.
Liv og røre i gammel klubb NOTUSED
EIDSVOLL. Eidsvoll Badmintonklubb er en gammel klubb som så dagens lys omtrent samtidig med Eidsvollhallen.
588 startet i KM i skiskyting NOTUSED
FET. Det var stor deltakelse da Fetrennet ble arrangert i skiskyting på Hvaltjern skistadion sist helg.
Tour of Norway med etappe i Eidsvoll NOTUSED
EIDSVOLL. Vegard Breen vender hjem og i mai kan sykkeltilhengerne forhåpentligvis se Vegard på sykkelsetet i Tour of Norway i Eidsvoll.
Sigrid Bye klar for landslagsoppgaver NOTUSED
EIDSVOLL. Sigrid Byes flotte resultater i sist helgs norgescup i langrenn, medførte nye oppgaver umiddelbart.
I toppen i bueskyting NOTUSED
BÆRUM. Skyttere fra Ullensaker Bueskytterklubb var med på å sette farge på norgescupstevnet som ble arrangert i Bærum sist helg.
Ull/Kisa henter keeper Stefan Hagerup tilbake NOTUSED
JESSHEIM. Ny målvakt klar.
To amerikanere hentes inn til Eidsvoll 1814s: En av dem blir ny hovedtrener NOTUSED
BØN. Nå er det endelig klart. Eidsvoll 1814s nye hovedtrener kommende sesong heter T.J. Reap. I tillegg henter klubben inn Michael Hall som importspiller.
Sikret seg en selfie NOTUSED
HAMAR. Etter fire sterke løp i sprint-NM på skøyter ble det sølv på Espen Aarnes Hvammen. Det syntes han fortjente en selfie.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk