Tre driftige kvinner skaper nye møteplasser for innflyttere

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Bjørn Inge Rødfoss
bir@eub.no | 970 31 272
Publisert: 20.02.16 18:00

EIDSVOLL. Monica Flage, Hege Svendsen og Astrid Haldorsen var alle innflyttere og merket behovet for møteplasser for barn og voksne.

Nå skaper de tilbudet selv med organisasjonen «Bli med!». På rekordtid har det blitt en braksuksess.

- Mange flytter til Eidsvoll, og vi ønsker å bidra til å gi dem spennende tilbud. Det kan være vanskelig for voksne innflyttere å bli kjent med andre i kommunen. Bli med! er et lavterskeltilbud der folk kan møte andre, bli kjent og knytte nettverk. Vi håper etablerte eidsvollinger, bedrifter og andre foreninger, sammen med oss, kan få dette til å fungere, sier Astrid Haldorsen.

EUB treffer hun og venninnene Monica Flage og Hege Svendsen ved Eidsvollsbygningen. For noen uker siden startet de tre driftige kvinnene den frivillige organisasjonen «Bli med!». Tilbudet har allerede rukket å nå ut til mange og er blitt populært.


40 små og store lekte

Sist søndag deltok 22 voksne og barn på tur til gapahuken nord for Mistberget. Dagen etter kom over 40 til lek i gymsalen på Eidsvoll Verk skole. På kort tid er det med andre ord ingen overdrivelse å si at nyvinningen er blitt en suksess. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det flyttet hele 1.665 mennesker til Eidsvoll kommune i 2014. Kun Ullensaker (2.988) hadde høyre innflyttingstakt.

- Jeg flyttet selv hit for to år siden, og kjente ingen. Da gikk jeg inn på kommunen sine nettsider for å se hva som fantes av tilbud. Det endte med at vi fant en aktivitet og fikk ungen vår til å bli med der. Men verken svømming eller turning er noen naturlig arena for å knytte nettverk for voksne. Gjennom Bli med skal vi ha nettverket og aktivitetene i fokus, sier Monica Flage.

Initiativtakerne ønsker å skape en bru fra det å flytte til et nytt sted til å bli en aktiv del av lokalsamfunnet, få nye venner og kjente og bli rike på opplevelser.

LES OGSÅ: Alpakkaer på møteplassen for demente


Utvider nettverket

- Eidsvoll er en kommune i sterk vekst. Dette skaper masse positivt, og det skjer mye. Samtidig bringer det med seg en god del utfordringer, særlig for dem som kommer hit med et begrenset eller ikke noe nettverk. Terskelen for å bli kjent, og mulighetene for å møte andre, kan være begrenset. Har du barn, særlig små barn, kan det være omtrent umulig. Dette ønsker vi å snu, sier Hege Svendsen.

Organisasjonen har opprettet en Facebook-side til den nystartede gruppa. En nettside er også startet. Der har de presentert seg selv, hva prosjektet dreier seg om og de informerer samtidig om hvilke aktiviteter de planlegger. Ett av de faste arrangementene framover vil være lek for barn i alderen tre til seks år annenhver mandag i gymsalen på Eidsvoll Verk skole.

- Det har vært gøy å starte dette, og vi er godt fornøyde med responsen, sier trekløveret.

LES OGSÅ: Åpner ny møteplass

Bli med!

Frivillig organisasjon startet av Hege Svendsen, Monica Flage og Astrid Haldorsen.

Satser på å arrangere aktiviteter for små og store for å gi innflyttere møteplasser og bredere nettverk.

Hege Svendsen er opprinnelig fra Bergen, men har bodd en lengre periode både i Oslo og Sydney, før hun flyttet til Eidsvoll for ti år siden. Driver egen bedrift, er mamma til to gutter (tolv og tre år) og er med i kommunestyret for Ap i Eidsvoll.

Monica Flage har bodd mange steder, men sist i Oslo, før hun flyttet til Eidsvoll for snart to år siden. Studerer i Oslo, er mamma til en gutt på 3 og et halvt år og ei jente på fem og et halvt. Jobber litt på Amfi (Ark) for å møte andre eidsvollinger. Er over gjennomsnittlig glad i trening og lek, og er derav lekesjef i gruppa.

Astrid Haldorsen har bodd enda flere steder enn Monica, men er egentlig finnmarking og har bodd lenge i Tromsø. Astrid er mediegrafiker, og har jobbet i avis og reklamebyrå. Studerer jus i Oslo. Var initiativtaker til Bli med og er organisatoren.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
Kan huse 1.000 nye innbyggere - slik blir den første bydelen på Råholt NOTUSED
RÅHOLT. Planlegges elleve blokker med 391 leiligheter totalt kun tre minutters gange fra jernbanestasjonen.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Byen kommer mer og mer til syne NOTUSED
JESSHEIM. Om ikke lenge står de neste delene av byens skyline klar.
Odin Bamrud vil bli murer, men det er det ikke så mange andre som vil NOTUSED
EIDSVOLL. For å rette på dette, har Eidsvoll videregående skole arrangert murerdager.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk