Sporten Eidsvoll flytter et par hundre meter: Hele sportsbutikken under samme tak

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Bjørn Inge Rødfoss
bir@eub.no | 970 31 272
Publisert: 11.01.17 06:00

SUNDET. De satser videre i Sundet i mange år framover - og gleder seg til å få hele sportsbutikken under samme tak.

I andre halvdel av mars flytter Sporten Eidsvoll fra dagens to lokaler i sentrum. Nå skal de inn i de tidligere Matkroken-lokalene i SG-senteret.

- Vi satser på å åpne en splitter ny sommerbutikk med dunder og brak rundt 20. mars. Det blir garantert mye fokus på sykkel og sko, sier daglig leder og majoritetseier, Ole Dønnum.

Planen framover er å bli værende i SG-senteret fram til det nye kjøpesenteret i Wergelandskvartalet står ferdig.

- Det skal etter planen være klart til innflytting om fem år. Vi har allerede bestemt oss for å flytte inn der og satse videre i Sundet, poengterer Dønnum.

LES OGSÅ: Her er årets butikk og årets ansatt


Mer spisset sportsbutikk

Flyttingen av sportsbutikken er en del av en større prosess.

- Vi vil få en effektivisering av driften. Kundene slipper å kjøpe ski på den ene siden av gata og hansker på den andre. De vil også slippe å stå i kø to steder. Løsningen vi har hatt har ikke vært ideell. Vi ser optimistisk på at flyttingen vil gi oss et løft, sier Atle Gjødingseter, også han én av eierne.

- De siste årene har vi styrket fagbemanningen vår. Skal vi overleve i sentrum må vi skille oss ut i mengden og være dyktige på fag, sier Ole Dønnum.

For noen måneder siden begynte Raymond Lishaugen å jobbe i sportsbutikken. Han løper, sykler og går på ski på høyt nivå, og har flere ganger gjort seg solid bemerket i Birkebeiner-trippelen. Dette har vært et viktig ledd i den nye spesialiseringen.

- Hevingen av kompetansenivået gjør også at vi er blitt mer eliterettet. Barn, mosjonister og bredde skal fortsatt være en styrke for oss, men samtidig skal vi favne flere som er interesserte i ski og sykkel, sier Dønnum.

I løpet av året kan det også bli endringer på eiersiden. Ole Dønnum, Eivind Olsrud og Atle Gjødingseter står oppført som aksjonærer i dag. Det er ønskelig å få inn Raymond Lishaugen på sikt.


Seks henvendelser til senteret

- Men jeg håper å være sjuende far i huset her så lenge helsa holder. Jeg har planer om å jobbe i sportsbutikk til jeg blir 80 år. Men det er selvfølgelig avhengig av innsatsen. Gjør jeg en dårlig jobb og lukter røyk til enhver tid kan samarbeidet bli kortvarig, humrer Dønnum.

Sporten Eidsvoll har leid lokalene der de er i dag av Eivind Olsrud.

- Dette er et ledd i omorganiseringen i forbindelse med byggingen av nye Wergelandskvartalet, sier Eivind Olsrud. Han jobber nå med forskjellige løsninger for lokalene Sporten har disponert.

- Per nå er det ingen nye leietakere klare der, men det vil vi jobbe med framover. Det nye kjøpesenteret i Wergelandskvartalet blir på over 10.000 kvadratmeter og vil ligge i 1. og 2. etasje.

- Hittil har vi fått fem-seks henvendelser fra næringsaktører som vil inn der, sier Olsrud.

LES OGSÅ: - Planene er kjempespennende. Nå har folk gnåla om at alt bare skjer i sørbygda i mange årComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Når skademeldingene blir humor NOTUSED
TRAFIKK. Skulle man ha et uhell med bilen, er skademeldingen viktig, men situasjonen gjør at mange ender med å bli ufrivillig morsomme når de skriver ned forklaringen.
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Snart er vi 770.000 personer NOTUSED
JESSHEIM. Om 14 år teller vi 770.000 innbyggere i Akershus.
DGI-sjefen slutter NOTUSED
JESSHEIM. Adm.dir. Odd Ruud i Digitale Gardermoen har fått ny jobb.
Utløste brannalarmen på OSL for å rekke flyet
GARDERMOEN. Gikk uansett glipp av turen.
- Jessheim er snart den kuleste byen i Norge NOTUSED
JESSHEIM. - Slik mener «Mr. Jessheim» den ferske byen kan bli landets kuleste.
Ullsokningen hadde nettopp kjøpt ny leilighet. Så kom telefonen fra Hamar
ULLENSAKER. Kontoen blir fylt opp etter sju rette lørdag.
Bil i autovernet NOTUSED
MINNESUND. Snurret og traff autovernet på Minnesundbrua.
Leter etter Jessheims ildsjeler NOTUSED
JESSHEIM. Ønsker kandidater til gjev pris.
Isbjørner skal få folk til å tenke på klima og miljø i vinterferien NOTUSED
EIDSVOLL VERK. For mange er vinterferien godt i gang, og flere benyttet muligheten til å starte ferien ved Eidsvollsbygningen denne helga.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk