Hvis alt går etter planen, kan det bli blinkskyting på Hauerseter skytebane neste høst

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 05.01.17 18:00

JESSHEIM. Skytterne lever i trua.

Flyttingen av Teigen skytebane fra Jessheim sentrumssone, kan være et langt skritt nærmere realisering. Ullensaker skytterlag og Det frivillige Skyttervesen sendte nylig kommunen et privat forslag til detaljregulering for en skytebane på Hauerseter, øst for Skinnesmia.

- Vi har engasjert landets dyktigste ekspert på slike reguleringer, sier Jørn Dalen i Ullensaker skytterlag.

LES OGSÅ: Standplassen brant ned


SKRAPTE KASSA

En skytebane på Hauerseter ligger i kommuneplanen, men skytterne ville ikke vente på offentlig regulering.

- Nå har vi skrapt klubbkassa for å lage dette forslaget. Den ansvarlige har over 20 skytebaner bak seg og vet hva han skal utrede i prosessen. Det er ingen vits i å levere dårlig forslag, de kommer bare i retur, sier han.

Han sier alle parter er positive til fortgang i saken.

- Grunneierne og kommunen får ikke gjort noe i Jessheimmarka med Teigen skytebane der. Vi har svært god og positiv dialog med grunneierne, og vi har møtt stor velvilje fra kommunepolitikerne og administrasjonen. Forslaget vårt skal behandles i HOP i løpet av våren, så håper jeg det avgjøres i kommunestyret før sommeren, påpeker Dalen.


GRUNNEIER

Statskog eier grunnen der skytebanen kan ende.

- Den er det opp til kommunen å sikre seg. Neste steg er økonomien der vi ser en kombinasjon av tippemidler, oppgjør fra grunneierne og eventuelle kommunale bidrag. Hvis alt går på skinner kan vi komme i gang med gravingen om ett års tid. Selve byggeprosessen tar kortest tid, sier Dalen.


KONTROLLERT STØY

Konsekvensutredningen viser at støy, sikkerhet og forurensning kan ivaretas godt på Hauerseter. Skytebanen skal graves ned flere meter i eksisterende høydedrag, og massene skal legges oppå som en voll rundt banen for sikkerhet og støydemping.

- Hva med vilttrekket i området, som fylkesmannen frykter vil bli forstyrret?

- Vi flyttet banen litt lenger nord med tanke på å forstyrre viltet minst mulig. I tillegg lager vi en viltkorridor som faktisk gjør forholdene bedre enn i dag, påpeker Dalen.

Reguleringen foreslår en utvidelse av vilttrekket forbi Hauerseter. Tiltakene dreier seg i hovedsak om å bedre framkommelighet for vilt og flytting av utendørs lagerareal.

Dalen understreker at anlegget skal spille på lag med naturen.

- Ofte er skytebaner positivt for ulike typer vilt siden de har så mye gress så by på, sier han.

Ifølge forslaget får skytebanen ingen direkte innvirkning på friluftsliv, men gul støysone berører vestre del av Hovinfjellet. Gul støysone tilsvarer anbefalt støygrense for områder som spesielt er avsatt som stille område. I det samme området er flystøyen 10-15 desibel høyere enn anbefalt og vegstøyen vil også være tydelig hørbar. Skytestøyens negative påvirkning på friluftslivet anses derfor å være marginal, heter det.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Ikke før fødselen var i gang sa Therese Storsveen ja til at TV-teamet kunne dokumentere at en ny Nordkisa-borger kom til verden NOTUSED
ULLENSAKER. Deler intimt øyeblikk når fødselen vises på TV.
Barnehagen utvides fra fem til ti avdelinger NOTUSED
RÅHOLT. Råholtbråtan barnehage skal påkostes for 45 millioner kroner.
- Det er noe mandig ved dette enorme møbelet NOTUSED
BOLIG. En kakkelovn er ikke bare et ildsted, men også et tradisjonsrikt møbel med en aura av kulturhistorie. Og skal det først være en slik ovn, hvorfor ikke gå for det genuint antikke?
35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr NOTUSED
EIDSVOLL. Bønder i Eidsvoll fikk i fjor nesten 500.000 kr i erstatning for rovdyrtap.
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk