Fra folkets nei i Hurdal og Ullensaker til 5000 år gamle steinøkser på Minnesund

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 03.01.17 09:00

ÅRET 2016. EUBs Marit Lunddal Løker ser tilbake på årets om har gått.

Verden ruller videre med sine små og store begivenheter. Heldigvis har vi blitt spart for de helt store, vonde hendelsene og ulykkene i lokalmiljøet vårt, og det meste vi har skrevet om er av det hyggelige slaget. Den store snakkisen har nok vært kommunereformen, som Øvre Romerike takket nei til.

I april skrev ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud, og hans kollega i Ullensaker, Tom Staahle, under på en intensjonsavtale om sammenslåing av de to kommunene. Begge anbefalte en felles kommune. Men de hadde ikke folket med seg. Det var dårlig oppmøte ved folkeavstemningene, og der sa flertallet nei. Dermed ble hele avtalen lagt i skuffen, og kommunene går videre hver for seg.

Se alle bildene i Marits årskavalkade i denne bildeserien


STEINGAMLE ØKSER

Arkeologer har saumfart Eidsvoll i 2016, det i forbindelse med utskifting gamle vann- og avløpsrør. På Dokkenmoen kom Frode Gruben Langseth med en gjenstand som han hadde funnet på låven. Arkeologene fikk både hjertebank og bakoversveis da de fikk seg forelagt ei steinøks fra bondesteinalderen. Lite visste Frode at det var ei 5000 år gammel steinøks hadde lagt i vinduskarmen i stua si.


NYTT SYKEHUS

LHLs nye sykehus har reist seg i løpet av 2016, og direktøren der er meget lokal. Det er Hege Lundring, som er oppvokst på Råholt. Dermed går det mot slutten for Feiringklinikken.

På kulturfronten har det også skjedd omveltninger, blant annet har Eidsvoll 1814s direktør gjennom mange år, Erik Jondell, takket av med pensjon.

Rett over vegen, på gamle Nebbenes, er også en æra over. Etter 30 år ble Eidsvoll Rock & Bluesklubb historie. Nedleggelsen ble proklamert av klubbens alfa og omega, Vidar «Peters» Pettersen.


STATSMINISTEREN BESØKTE HARALDVANGEN

Hurdal har hatt statsministerbesøk to ganger. For tredje gang valgte regjeringen, med Erna Solberg i spissen, å legge budsjettforhandlingene i mars til Hurdalssjøen hotell og konferansesenter. Statsministeren vendte tilbake til bygda i juli da hun besøkte en sommerleir på Haraldvangen.

På tampen av året er den lille kommunen ute i økonomisk storm og urolige politiske tider. Kommunen vil neste år gå med underskudd og opposisjonen er i angrepsposisjon. Rådmannens raske avgang med dertil hørende rause lønnsavtale, rir både politikere og innbyggere som ei mare, flere måneder etter at rådmannen sluttet.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
- Vi forstår at dette er frustrerende for folk som er vant til å ferdes i området NOTUSED
JESSHEIM. Rådhusvegen blir stengt i flere uker.
Kjøpte Alny Glass-bygget NOTUSED
STENSGÅRD. KP Maskin AS har kjøpt eiendommen til Alny Glass AS i Stensgård. Nå utvider kursbedriften med blant annet butikk for sikringsutstyr.
Storoffensiv for å verve flere lærlinger til kommunen: Strekker seg langt for å ta imot flere NOTUSED
ULLENSAKER. Nå har Trine Christiansen og teamet hennes satt i gang en storoffensiv for å verve flere lærlinger til kommunen.
Forsøkte å ta anabole steroider ut med fly NOTUSED
GARDERMOEN. En mann som skulle ut å fly, ble stoppet i sikkerhetskontrollen med anabole steroider i håndbagasjen.
Ruspåvirket sjåfør uten sertifikat kjørte for fort NOTUSED
MAURA. Ti forenklede forelegg ble skrevet ut under en to timer lang fartskontroll ved Maura torsdag formiddag.
Finstadvegen må stenges, men berørte beboere er glade for at vegen sikres. NOTUSED
EIDSVOLL. Bygger fortau i vanskelig terreng.
Lyst til å dyrke egne grønnsaker, men har ikke en jordflekk å gjøre det på? NOTUSED
HURDAL. Da er Hurdal Økolandsby andelslandbruk noe for deg.
Bjørn Dæhlie har sikret seg ni Sundet-eiendommer på få måneder NOTUSED
SUNDET. Vil fortsette byggingen i Eidsvoll sentrum i mange år framover.
Politibil parkerte på HC-parkering: - Skal ikke forekomme, sier politimesteren NOTUSED
JESSHEIM. Politipatruljen satte bilen på handikapparkeringen før de gikk inn og kjøpte kveldsmat, ifølge tipser. - Skal ikke forekomme, sier politimester Jon Steven Hasseldal.
Enorm rift om lukrative boligeiendommer på Jessheim: - Utbyggere løper på alle boliger i byen NOTUSED
JESSHEIM. - Absolutt ikke uproblematisk, sier Erik Prøsch.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk