Fra folkets nei i Hurdal og Ullensaker til 5000 år gamle steinøkser på Minnesund

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 03.01.17 09:00

ÅRET 2016. EUBs Marit Lunddal Løker ser tilbake på årets om har gått.

Verden ruller videre med sine små og store begivenheter. Heldigvis har vi blitt spart for de helt store, vonde hendelsene og ulykkene i lokalmiljøet vårt, og det meste vi har skrevet om er av det hyggelige slaget. Den store snakkisen har nok vært kommunereformen, som Øvre Romerike takket nei til.

I april skrev ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud, og hans kollega i Ullensaker, Tom Staahle, under på en intensjonsavtale om sammenslåing av de to kommunene. Begge anbefalte en felles kommune. Men de hadde ikke folket med seg. Det var dårlig oppmøte ved folkeavstemningene, og der sa flertallet nei. Dermed ble hele avtalen lagt i skuffen, og kommunene går videre hver for seg.

Se alle bildene i Marits årskavalkade i denne bildeserien


STEINGAMLE ØKSER

Arkeologer har saumfart Eidsvoll i 2016, det i forbindelse med utskifting gamle vann- og avløpsrør. På Dokkenmoen kom Frode Gruben Langseth med en gjenstand som han hadde funnet på låven. Arkeologene fikk både hjertebank og bakoversveis da de fikk seg forelagt ei steinøks fra bondesteinalderen. Lite visste Frode at det var ei 5000 år gammel steinøks hadde lagt i vinduskarmen i stua si.


NYTT SYKEHUS

LHLs nye sykehus har reist seg i løpet av 2016, og direktøren der er meget lokal. Det er Hege Lundring, som er oppvokst på Råholt. Dermed går det mot slutten for Feiringklinikken.

På kulturfronten har det også skjedd omveltninger, blant annet har Eidsvoll 1814s direktør gjennom mange år, Erik Jondell, takket av med pensjon.

Rett over vegen, på gamle Nebbenes, er også en æra over. Etter 30 år ble Eidsvoll Rock & Bluesklubb historie. Nedleggelsen ble proklamert av klubbens alfa og omega, Vidar «Peters» Pettersen.


STATSMINISTEREN BESØKTE HARALDVANGEN

Hurdal har hatt statsministerbesøk to ganger. For tredje gang valgte regjeringen, med Erna Solberg i spissen, å legge budsjettforhandlingene i mars til Hurdalssjøen hotell og konferansesenter. Statsministeren vendte tilbake til bygda i juli da hun besøkte en sommerleir på Haraldvangen.

På tampen av året er den lille kommunen ute i økonomisk storm og urolige politiske tider. Kommunen vil neste år gå med underskudd og opposisjonen er i angrepsposisjon. Rådmannens raske avgang med dertil hørende rause lønnsavtale, rir både politikere og innbyggere som ei mare, flere måneder etter at rådmannen sluttet.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
Kan huse 1.000 nye innbyggere - slik blir den første bydelen på Råholt NOTUSED
RÅHOLT. Planlegges elleve blokker med 391 leiligheter totalt kun tre minutters gange fra jernbanestasjonen.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Byen kommer mer og mer til syne NOTUSED
JESSHEIM. Om ikke lenge står de neste delene av byens skyline klar.
Odin Bamrud vil bli murer, men det er det ikke så mange andre som vil NOTUSED
EIDSVOLL. For å rette på dette, har Eidsvoll videregående skole arrangert murerdager.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
Leon (3) får medisin til millioner helt gratis. Nå nektes han tusenlapper til sykehusoppholdet NOTUSED
ALGARHEIM. - Vi har ventet i tre år på å få medisinen, sier foreldrene.
Over ti ulykker på to timer. Folk kolliderte hele tida. NOTUSED
KLØFTA. Underkjølt regn skapte ekstremt utfordrende kjøreforhold tirsdag ettermiddag.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk