Først mistet ordføreren faren sin. Så var han gjennom samlivsbrudd. - Pappa var min beste venn og rådgiver, sier Tom Staahle

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Bjørn Inge Rødfoss
bir@eub.no | 970 31 272
Publisert: 31.12.16 06:00

JESSHEIM. 2016 har inneholdt store oppturer og nedturer.

Han treffer EUB på Kaffebrenneriet i Storgata på Jessheim. Tom har akkurat gjennomført sitt faste morgenritual: En løpeøkt på tredemølla på Elixia. I 2016 har Ullensaker-ordføreren virkelig fått oppleve hvor kort veien kan være mellom himmel og helvete. Han har fått kjenne på livets ytterpunkter.


- En fantastisk jobb

- Det er riktig at 2016 har vært et år preget av oppturer og nedturer for meg personlig. Oppturen har vært at jeg er i ferd med å sluttføre mitt første hele år i en fantastisk jobb. Jeg opplever å bo i en kommune og får tjene et folk som er fantastiske. Det bor utrolig mange hyggelige mennesker her, og det er et stort privilegium å få være øverste politiske leder i en slik kommune. Jeg er fantastisk stolt av at jeg får sitte i denne jobben, og elsker den over alt på jord. Jeg synes det er utrolig morsomt å gå på jobb hver dag og få påvirke og utvikle Ullensaker framover, sier Staahle.

Pappa Bjørn har vært en svært viktig og nær person for Tom hele livet. 10. september døde han så altfor tidlig. Bjørn ble ikke mer enn 65 år gammel.

- Det å miste faren min var et stort slag. Han var min beste rådgiver, venn og mentor. Jeg kunne snakke med ham om alt, og han var en fantastisk person som gikk bort altfor tidlig. Pappa hadde et brått og brutalt sykdomsforløp. Det gjorde at jeg som sønn og som nærmeste pårørende havnet i en krise som jeg ikke klarte å bearbeide mens det sto på. Det er noe jeg prøver å bearbeide nå i ettertid, sier Tom Staahle rett fra hjertet. Fra politikken er Tom kjent for å være poengtert og kunnskapsrik. Tøff og kontant. 2016 har vært et vanskelig år på hjemmebane.

LES OGSÅ: Tom Staahle ny ordfører i Ullensaker


Skulle hatt med pappa

- Når man i tillegg får et samlivsbrudd på toppen av det noen få dager etterpå, kan det bli mye å ta innover seg for én person. Men jeg har fortsatt å gå på jobben, og vil våge påstanden at jeg har gjort den på en god måte. Sånn sett har det vært viktig for meg å finne noe i livet som gjør at jeg kan oppleve positive ting og gladøyeblikk, sier Staahle.

Derfor var også den tidligere EUB-omtalte Liverpool-turen så viktig for Staahle akkurat i år.

- Der fikk jeg se favorittlaget mitt i aksjon. Det å stå på Anfield og høre «You'll Never Walk Alone», var noe jeg trengte, og jeg kunne godt tenkt meg å ha hatt faren min der. Han hadde også stor interesse for fotball. Det var derfor ekstra følsomt å være der nå. Det er en spesiell atmosfære knyttet til den låten og hva den betyr for klubben og historien. For Liverpool har det vært mange nedturer og tragedier og noen oppturer. Det hadde noen følelsesmessige aspekter knyttet til det jeg også selv har opplevd, sier Tom Staahle.

LES OGSÅ: - Hvis folk stiller spørsmål ved min integritet, kjenner de meg jævlig dårligComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
Slipper å reise til Sverige - får livsviktig medisin på norsk jord NOTUSED
ALGARHEIM. Etter flere års kamp kan den lokale familien endelig slippe jubelen løs.
Teknikk og geografi avgjørende for bilvalget NOTUSED
BIL. De siste årene har teknikk blitt den sterkeste driveren for folks bilvalg, godt hjulpet av bilavgiftene.
Åpnet framtidsrettet miljøbygg: - Dette er det råeste anlegget i utleiebransjen NOTUSED
NANNESTAD. Etter å ha vokst ut av Nedre Engelstad gård har Akershus Utleie AS nå 4.500 kvadratmeter å boltre seg på i Gardermoen Vest Næringspark.
Fikk inn over hundre navneforslag: Bruktbutikken på Øras skal hete omgjØras NOTUSED
MOGREINA. Mari Kommisrud satt og tenkte på mulige navn på den nye bruktbutikken på Øras. Så fikk hun plutselig en lys idé.
Stoppet ruset bilist NOTUSED
JESSHEIM. Publikum reagerte på det som viste seg å være en rusa sjåfør.
Person skadd i E6-ulykke NOTUSED
DOKKEN. En person ble påkjørt bakfra da han var i arbeid på E6 nordgående like nord for Eidsvolltunnelen.
- Eidsvoll kommune tar for lett på jordvern NOTUSED
EIDSVOLL. Landbruksorganisasjonene protesterer mot skoletomt på dyrket mark.
Når skademeldingene blir humor NOTUSED
TRAFIKK. Skulle man ha et uhell med bilen, er skademeldingen viktig, men situasjonen gjør at mange ender med å bli ufrivillig morsomme når de skriver ned forklaringen.
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Snart er vi 770.000 personer NOTUSED
JESSHEIM. Om 14 år teller vi 770.000 innbyggere i Akershus.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk