Først mistet ordføreren faren sin. Så var han gjennom samlivsbrudd. - Pappa var min beste venn og rådgiver, sier Tom Staahle

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Bjørn Inge Rødfoss
bir@eub.no | 970 31 272
Publisert: 31.12.16 06:00

JESSHEIM. 2016 har inneholdt store oppturer og nedturer.

Han treffer EUB på Kaffebrenneriet i Storgata på Jessheim. Tom har akkurat gjennomført sitt faste morgenritual: En løpeøkt på tredemølla på Elixia. I 2016 har Ullensaker-ordføreren virkelig fått oppleve hvor kort veien kan være mellom himmel og helvete. Han har fått kjenne på livets ytterpunkter.


- En fantastisk jobb

- Det er riktig at 2016 har vært et år preget av oppturer og nedturer for meg personlig. Oppturen har vært at jeg er i ferd med å sluttføre mitt første hele år i en fantastisk jobb. Jeg opplever å bo i en kommune og får tjene et folk som er fantastiske. Det bor utrolig mange hyggelige mennesker her, og det er et stort privilegium å få være øverste politiske leder i en slik kommune. Jeg er fantastisk stolt av at jeg får sitte i denne jobben, og elsker den over alt på jord. Jeg synes det er utrolig morsomt å gå på jobb hver dag og få påvirke og utvikle Ullensaker framover, sier Staahle.

Pappa Bjørn har vært en svært viktig og nær person for Tom hele livet. 10. september døde han så altfor tidlig. Bjørn ble ikke mer enn 65 år gammel.

- Det å miste faren min var et stort slag. Han var min beste rådgiver, venn og mentor. Jeg kunne snakke med ham om alt, og han var en fantastisk person som gikk bort altfor tidlig. Pappa hadde et brått og brutalt sykdomsforløp. Det gjorde at jeg som sønn og som nærmeste pårørende havnet i en krise som jeg ikke klarte å bearbeide mens det sto på. Det er noe jeg prøver å bearbeide nå i ettertid, sier Tom Staahle rett fra hjertet. Fra politikken er Tom kjent for å være poengtert og kunnskapsrik. Tøff og kontant. 2016 har vært et vanskelig år på hjemmebane.

LES OGSÅ: Tom Staahle ny ordfører i Ullensaker


Skulle hatt med pappa

- Når man i tillegg får et samlivsbrudd på toppen av det noen få dager etterpå, kan det bli mye å ta innover seg for én person. Men jeg har fortsatt å gå på jobben, og vil våge påstanden at jeg har gjort den på en god måte. Sånn sett har det vært viktig for meg å finne noe i livet som gjør at jeg kan oppleve positive ting og gladøyeblikk, sier Staahle.

Derfor var også den tidligere EUB-omtalte Liverpool-turen så viktig for Staahle akkurat i år.

- Der fikk jeg se favorittlaget mitt i aksjon. Det å stå på Anfield og høre «You'll Never Walk Alone», var noe jeg trengte, og jeg kunne godt tenkt meg å ha hatt faren min der. Han hadde også stor interesse for fotball. Det var derfor ekstra følsomt å være der nå. Det er en spesiell atmosfære knyttet til den låten og hva den betyr for klubben og historien. For Liverpool har det vært mange nedturer og tragedier og noen oppturer. Det hadde noen følelsesmessige aspekter knyttet til det jeg også selv har opplevd, sier Tom Staahle.

LES OGSÅ: - Hvis folk stiller spørsmål ved min integritet, kjenner de meg jævlig dårligComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
- Det er noe mandig ved dette enorme møbelet NOTUSED
BOLIG. En kakkelovn er ikke bare et ildsted, men også et tradisjonsrikt møbel med en aura av kulturhistorie. Og skal det først være en slik ovn, hvorfor ikke gå for det genuint antikke?
35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr NOTUSED
EIDSVOLL. Bønder i Eidsvoll fikk i fjor nesten 500.000 kr i erstatning for rovdyrtap.
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
Kan huse 1.000 nye innbyggere - slik blir den første bydelen på Råholt NOTUSED
RÅHOLT. Planlegges elleve blokker med 391 leiligheter totalt kun tre minutters gange fra jernbanestasjonen.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk