- Det er spesielt å være ordfører i Nannestad akkurat nå. Det er en voldsom vekst

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Magnar Haraldsen
magnar@eub.no | 900 68 990
Publisert: 05.01.17 15:00

NANNESTAD. Ordfører Hans Thue (Ap): - Det kommer nye innbyggere hver dag.

Han viser til stor utbygging i alle de fire tettstedene i Nannestad; Holter, Åsgreina, Maura og Nannestad sentrum.

- Det som gjør at det er spesielt å være ordfører i Nannestad akkurat nå er den voldsomme veksten vi har. Den er kolossal. Det kommer nye innbyggere hver eneste dag, og det legges opp til videre vekst. Det blir også spennende å få på plass en områdeplan for Nannestad sentrum. Nannestad er en av kommunene i Norge som øker mest. Det skjer mye i Nannestad. Før var det bare en teori. Nå bygges det over alt. Jeg er egentlig litt lei av å høre at det ikke skjer noe her. Det viser seg også at de som bygger ut boliger ikke har problemer med å få solgt, sier Thue.

Sentrumsplanen skal legges ut til høring i løpet av februar.

LES OGSÅ: Mange om beinet betyr tidlig byggestart


«NY» UNGDOMSSKOLE

Når han kikker i speilet og ser tilbake på 2016 trekker han spesielt fram utbygging av Nannestad ungdomsskole. Arbeidet med å rehabilitere og utvide Nannestad ungdomsskole ble startet i fjor.

- Ungdomsskolen var den siste skolen som trengte en oppgradering. Dette er et kjempeprosjekt. Det gjør at vi nå i grove trekk leverer en skole- og barnehagesektor som er veldig patent. Det er relativt nye og oppussede lokaler over alt. Vi har også en dekning som fanger opp elevtallet nå og i nær framtid, sier Thue.

Han viser også til at ungdomsskolen nå blir dimensjonert etter den veksten det legges opp til i kommunens fire tettsteder.

Arbeidet med planer for omsorgsboliger i Gråbeinstigen er også i gang.

- Dette er også en del av områdeplanen for sentrum, og vi håper å komme i gang med prosjektering av omsorgsboligene i løpet av dette året. Vi ønsker å gjøre dette ordentlig. Siden vi skal bygge fra bunnen av må vi bygge så bra at andre kommuner vil kikke til oss. Vi har gått flere runder på dette prosjektet, og det er dermed blitt noe forsinket. Men det blir feil å forsere for så å kanskje ende opp med noe vi ønsker vi ikke hadde bygd. Når vi har lite penger må vi bygge kvalitet, sier Thue.

Også planer for et nytt svømmeanlegg i Nannestad sentrum så dagens lys i fjor. Plassering kan bli i tilknytning til Nannestadhallen. Dette skal utredes nærmere i år.

Av framtidige utfordringer trekker ordføreren fram å få på plass en plan for eventuelt felles vann og avløp med Ullensaker.

- Det regner vi med å få en avklaring på første halvår, sier han.


NÆRINGSUTVIKLING

Ordføreren er også tilfreds med den økende interessen fra næringslivet om å etablere seg i Nannestad.

- Det er veldig morsomt det som skjer i Moreppen nå, med interessen for å etablere seg i Gardermoen Vest Næringspark. Vi håper at det vil bli en løsning også for Hol Næringspark i Maura, sier Thue.

Thue synes også det er positivt at lokaler i Nannestad Torg fylles opp.

- Det er veldig hyggelig at det nå er åpnet kafé der igjen, sier han.


TROR STORTINGET BESINNER SEG

Ordføreren er ikke tilfreds med forslaget om tvangssammenslåing av kommuner, hvor Nannestad er foreslått sammenslått med Hurdal og Ullensaker, og eventuelt Gjerdrum.

- Jeg både håper og tror at Stortinget besinner seg, sier han.

Thue liker heller ikke at politimesteren har foreslått å legge ned Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

- Vi har fokusert på nærheten og forebyggende arbeid. Jeg håper nå at politiledelsen også lytter til egne ansatte, som reiser et sterkt varsku om at forebyggende arbeidet kan bli en nedprioritert oppgave. Vi håper ledelsen vil ta det inn over seg. Blir vi uten lokalt lensmannskontor vil vi følge opp lovnaden om at blant annet utrykningstida skal opprettholdes på samme nivå som i dag. Det har med følelsen av trygghet å gjøre. Vi skal følge med på om dette faktisk skjer, sier ordføreren.

DYKTIGE MEDARBEIDERE

Thue mener Nannestad kommune besitter god kompetanse på de aller fleste fagområder.

- Selv om vi ikke er av de største kommunene har vi en meget dyktig stab. Påstanden om at man må være stor for å tiltrekke seg den beste kompetansen er nødvendigvis ikke alltid riktig. Det er hyggelig å kunne reise på jobb og samarbeide med så dyktige medarbeidere. Jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag, sier han.

LES OGSÅ: 49 nye leiligheter inn­­flyttingsklare i Nannestad sentrum neste årComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Nyheter
- Det er noe mandig ved dette enorme møbelet NOTUSED
BOLIG. En kakkelovn er ikke bare et ildsted, men også et tradisjonsrikt møbel med en aura av kulturhistorie. Og skal det først være en slik ovn, hvorfor ikke gå for det genuint antikke?
35 voksne sauer og 138 lam tatt av rovdyr NOTUSED
EIDSVOLL. Bønder i Eidsvoll fikk i fjor nesten 500.000 kr i erstatning for rovdyrtap.
Leon kan få håndsrekning fra de norske helsemyndighetene: Livsviktig medisin kan snart bli gitt i Norge NOTUSED
ALGARHEIM. Snart kan Leon og familien slippe å reise til Sverige for å få medisinen som har gitt oppsiktsvekkende resultater.
Storinnrykk på de videregående skolene: 9.-klassingene skal snuse på linjevalg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. Det er mange elever som går ut fra grunnskolen, som ikke aner hvilken linje som passer dem best når de går over på en videregående skole.
NVE godkjenner ikke reguleringsplanen for Vilberg-området. Årsak: Fare for kvikkleire NOTUSED
EIDSVOLL. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har fremmet innsigelse mot kommunens reguleringsplan for Vilbergområdet.
Han amputerte beinet som barn. Det hindrer ikke Thomas Evensson (20) fra å jobbe ute i butikk NOTUSED
ULLENSAKER. Mogreina-mannen drømmer om egen forretning.
Enorm rift om enebolig NOTUSED
RÅHOLT. Denne eneboligen gikk 900.000 over prisantydning.
Bygger fortau fra Andelva til Vorma NOTUSED
EIDSVOLL. Finstadvegen blir helt stengt i sju måneder mens arbeidet pågår.
Kan huse 1.000 nye innbyggere - slik blir den første bydelen på Råholt NOTUSED
RÅHOLT. Planlegges elleve blokker med 391 leiligheter totalt kun tre minutters gange fra jernbanestasjonen.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk