VM i rute: Nesten fullt i svingen

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 04.01.17 06:00

HURDAL. Alt er i rute til VM i spark utfor, og publikum har allerede sikret seg de beste plassene.

- Allerede i oktober i fjor begynte folk å reservere de beste plassene i Trafosvingen. VM spark utfor i Hurdal er svært populært også for andre enn utøverne. Vi er foran skjema og dermed i god rute, sier Dag Langaard som leder arrangementskomiteen.


1000 PÅMELDTE

Han og resten av komiteen legger som vanlig opp til en heidundrende folkefest 11. februar.

- Vi venter 1000 kjørere og 4000 publikum. Dette skal være et alkoholfritt familiearrangement med fokus på bred deltakelse, ikke bare å kjøre fortest ned løypa. Jeg er særlig fornøyd med at det kommer flere funksjonshemmede, og der har vi i år to klasser - en pilotklasse og en passasjerklasse, påpeker han.

De som vil sitte i den såkalte Trafosvingen nederst i bakken, må levere navn og adresse for å få reservert plass.

- Da vet hvem vi skal ringe hvis det ligger igjen søppel når dagen er over. Å rydde opp etter så mange mennesker kan være en utfordring, men ikke med dette systemet, sier Langaard.


FRIVILLIGE

Uten et utstrakt samarbeid med både frivillige, lensmannen og Øras, kan et så stort arrangement ende noe mer enn hygge.

- En politipatrulje skal være her hele dagen, og det setter vi pris på. I tillegg til egne vakter får vi god hjelp at elevene på Hurdal Verk folkehøyskole som deler ut søppelsekker til folk. Øras ut konteinere og annet utstyr som trengs. Hurdal sentrum skal være strøkent etter når alt er over, sier han.

Han takker også Statens vegvesen som lot dem legge på snø i fjor, og som kommer til å si ja i år også.

- Dette er tross alt en fylkesveg. Men inntil arrangementet, må de selvsagt strø og holde vegen åpen. Sikkerheten går foran alt, påpeker han.


TAKKNEMLIG

Langaard skryter av alle som er med å sette Hurdal på kartet denne februarhelgen, men trekker spesielt frem de han sitter i komiteen med.

- Den gjengen, altså. Det er flinke folk som legger ned en betydelig innsats gjennom hele året, og gjør at min jobb som leder blir den enkleste.

Mange vil kjøre spark i Hurdal, for eksempel stiller OSL med 100 personer. Flere og flere deltakere for hvert år, gir mange penger til det lokale idrettslaget.

- Budsjettet i år er 600.000 kroner. Målet er å gi 100.000 til Hurdal IL, og totalt har vi gitt dem 550.000 kroner. Det er mye penger for et lite idrettslag, sier han.

- Så lang har vinteren vært nærmest snøfri, frykter du forholdene?

- Nei. For det første bruker jeg ikke tid på noe jeg ikke kan styre, og for det andre er bakken kald nok til at vi får gode forhold. Og mangler det snø, kjører vi på som vi gjorde i fjor. VM spark utfor skal selvsagt bli arrangert, det er ikke noe å lure på, understreker Dag Langaard.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
Unik teateropplevelse og herlig humor NOTUSED
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.
GAMLE GLIMT: Dette klassebildet er fra 1949 NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet viser en småskoleklasse på Vilberg skole i Eidsvoll.
De sier at bare duften av nybakt brød kan øke prisen på en bolig NOTUSED
FERSK BAKST. Slik baker du saftige havrerundstykker, skriver Oda Christensen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk