Som journalist i lokalavisen kommer man tett på lokalsamfunnet

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 26.12.16 18:00

ÅRET 2016. EUBs Magnar Haraldsen ser tilbake på året vi snart er ferdig med.

Vi får møte mange forskjellige mennesker; barn, ungdommer, voksne og ekstra voksne. Heldigvis er de hyggelige sakene i flertall, men vi får også av og til møte mennesker i sorg eller som er i en vanskelig livssituasjon. Også alvorlige ulykker kan være noe vi kommer tett på.

SE ALLE BILDENE TIL MAGNAR I BILDEGALLERIET

Dette kan enkelte ganger være tungt å takle. Kanskje aller verst er det for en bestefar, som selv er så heldig å ha fire flotte og friske barnebarn, når det er snakk om barn som for eksempel er alvorlig syke, eller som er blitt skadet på en eller annen måte. Heldigvis hører dette til sjeldenhetene.

Det er også veldig hyggelig å følge lokalt kulturliv. I Eidsvoll Ullensaker Blad har jeg hovedansvar for å dekke Nannestad, og opplever gjennom dette det svært aktive kulturlivet i hjembygda mi, men også i våre andre kommuner. Det er utrolig mange lag og foreninger som tilbyr aktiviteter på hver sine områder, det være seg sang, musikk, dans, teater, idrett, friluftsliv, husflid, kunst og så videre. Det gjøres et imponerende frivillig arbeid. I Nannestad er det et rikt og variert kulturliv, og det er ikke minst mange aktører som organiserer aktiviteter for barn og unge.

Det er en interessant jobb å forsøke å gjenspeile det som skjer lokalt. De senere åra har det, som de fleste vet, også vært en utrolig vekst på Øvre Romerike. Oslo Lufthavn har vært motoren for dette. Den aller største veksten er det Ullensaker som har hatt. Imidlertid skjer det nå også mye i de øvrige kommunene, deriblant Nannestad. Byggeaktiviteten er stor, og leiligheter har blitt populært også i Nannestad, noe som nesten var utenkelig for ikke så mange år siden.

Også næringslivet viser større interesse for Nannestad. Blant annet er flere store aktører i ferd med å etablere seg i Gardermoen Vest næringspark i Moreppen. Å følge lokalpolitikken er også interessant.

Vi klarer dessverre ikke å få med alt vi ønsker i avisen. Noen ganger foregår det også ting vi ikke får vite om. Det er derfor viktig å tipse oss når noe er på gang, selv om vi ikke kan love å dekke absolutt alt som skjer.

Et nytt år nærmer seg, og mange blanke ark skal bokstavelig talt fylles også i året som kommer.

Jeg håper på et fortsatt godt samarbeid med både privatpersoner, offentlige etater og de ulike aktørene i lokalmiljøet, og ønsker alle en riktig god julefeiring og et godt og spennende nytt år.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
Unik teateropplevelse og herlig humor NOTUSED
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.
GAMLE GLIMT: Dette klassebildet er fra 1949 NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet viser en småskoleklasse på Vilberg skole i Eidsvoll.
De sier at bare duften av nybakt brød kan øke prisen på en bolig NOTUSED
FERSK BAKST. Slik baker du saftige havrerundstykker, skriver Oda Christensen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk