Imponer med sprø parmesanchips på årets siste dag

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av ODA CHRISTENSEN
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 30.12.16 19:00

NYTTÅRSMAT. Årets siste dag skal feires. Disse små herlige ostechipsene kan være en liten velkomstrett eller en forrett.

Jeg har spist meg igjennom 2016, som jeg har spist meg igjennom ganske mange år.

Om jeg nå skulle velge meg et nyttårsforsett, som jeg vet at jeg kan holde, er det at 2017 også skal spises igjennom. Det er så utrolig mange gode råvarer, gode tilberedningsmetoder, gode restauranter, dyktige kokker, herlige spiseopplevelser og måltider - og tror det eller ei; jeg har ikke på langt nær prøvd alt.

LES OGSÅ: Slik steker du en perfekt kalkun


SPENNENDE MAT-ÅR

2016 har vært en spennende mat-år. Vi skulle spise grøt i alle mulige slags former, restematen har fått en større stjerne på mathimmelen og for de aller tøffeste; har produkter med insekter fått en liten hylleplass ute i verden.

Selv har jeg ikke falt for friterte gresshopper og pastasauser med mark og biller, men jeg har økt krydderhylla med litt mer spice og mer lakris, og jeg har spist flere retter fra skåler og ikke bare tallerkener. Både grøt og supper har vært en stor del av min 2016-mat.

I tillegg har jeg kastet mindre mat, og blitt litt flinkere til å bruke restematen til noe enkelt og godt.


MER INSEKTER i 2017

Hva som venter i 2017 kan jeg bare gjette meg til, men skal vi tro trendekspertene blir det mer insekter, den autentiske tacoen skal får mer plass på kjøkkenet, mer fermentert mat og mer fokus på måter å kaste mindre mat på. Så 2017; magen min er klar! Ønsker dere alle et godt og smakfullt nytt år!!


Parmesanchips med crème fraîche

(til 4)

Du trenger:

80 gram parmesan

1 dl crème fraîche

2 skiver røykelaks

2 skiver fenalår


Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 °C.

2. Riv parmesan på grovt på et rivjern. Legg små hauger av den revne osten på et bakepapir på et stekebrett.

3. Stek i cirka ti minutter til osten er lysebrun.

4. Avkjøl på rist, og anrett chipsen med en liten klatt med crème fraîche, strimlet røykelaks eller fenalår. Pynt gjerne med friske urter. Serveres straks. Chipsen blir litt bløt, om det blir stående for lenge med crème fraîchen på.

LES OGSÅ: Varmende juledrikk som medisin eller velkomst i vinterkulda



Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Nå er smykket på plass NOTUSED
JESSHEIM. Altersmykket i nye Jessheim kirke ble montert denne uka.
- Dette er drømmejobben NOTUSED
JESSHEIM. - Vi skal fortsette å være en kommune som er kjent for å ta de lure grepene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.
Stiller ut humorbilder NOTUSED
JESSHEIM. Eva Brydøy og Hans Chr. Rød stiller ut humorbilder i Galleri Jessheim. Kultursjef Jon Henrik Solhei skal åpne utstillingen.
Dette er Siljes tegning av fred NOTUSED
EIDSVOLL. Hvert år arrangerer Lions en internasjonal tegnekonkurranse sammen med med FN.
GAMLE GLIMT: Det eldste kjente bildet av den første Sundbrua NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet er tatt omkring 1875.
Dramatikk i kulissene under nannestadrussens revy: - Plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa NOTUSED
NANNESTAD. EUB ble med russen på siste forestilling av revyen «Fjernstyrt».
Revysjefen: - Det skal bli godt, men det er litt trist også NOTUSED
NANNESTAD. Blandede følelser etter endt revy.
Neste uke er det vinterferie. Kommunen setter opp buss til Åslia NOTUSED
NANNESTAD. Etter at Elevenes kommunestyre ba kommunen om å arrangere ferieaktiviteter setter Nannestad kommune opp gratis buss til Nannestad skisenter i vinterferien.
Nytt tilbud til unge som vil skate i vinterferien NOTUSED
ULLENSAKER/EIDSVOLL. Nordbytjernet skatepark er ett av mange vinterferietilbud i Ullensaker og Eidsvoll.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk