Imponer med sprø parmesanchips på årets siste dag

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av ODA CHRISTENSEN
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 30.12.16 19:00

NYTTÅRSMAT. Årets siste dag skal feires. Disse små herlige ostechipsene kan være en liten velkomstrett eller en forrett.

Jeg har spist meg igjennom 2016, som jeg har spist meg igjennom ganske mange år.

Om jeg nå skulle velge meg et nyttårsforsett, som jeg vet at jeg kan holde, er det at 2017 også skal spises igjennom. Det er så utrolig mange gode råvarer, gode tilberedningsmetoder, gode restauranter, dyktige kokker, herlige spiseopplevelser og måltider - og tror det eller ei; jeg har ikke på langt nær prøvd alt.

LES OGSÅ: Slik steker du en perfekt kalkun


SPENNENDE MAT-ÅR

2016 har vært en spennende mat-år. Vi skulle spise grøt i alle mulige slags former, restematen har fått en større stjerne på mathimmelen og for de aller tøffeste; har produkter med insekter fått en liten hylleplass ute i verden.

Selv har jeg ikke falt for friterte gresshopper og pastasauser med mark og biller, men jeg har økt krydderhylla med litt mer spice og mer lakris, og jeg har spist flere retter fra skåler og ikke bare tallerkener. Både grøt og supper har vært en stor del av min 2016-mat.

I tillegg har jeg kastet mindre mat, og blitt litt flinkere til å bruke restematen til noe enkelt og godt.


MER INSEKTER i 2017

Hva som venter i 2017 kan jeg bare gjette meg til, men skal vi tro trendekspertene blir det mer insekter, den autentiske tacoen skal får mer plass på kjøkkenet, mer fermentert mat og mer fokus på måter å kaste mindre mat på. Så 2017; magen min er klar! Ønsker dere alle et godt og smakfullt nytt år!!


Parmesanchips med crème fraîche

(til 4)

Du trenger:

80 gram parmesan

1 dl crème fraîche

2 skiver røykelaks

2 skiver fenalår


Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 °C.

2. Riv parmesan på grovt på et rivjern. Legg små hauger av den revne osten på et bakepapir på et stekebrett.

3. Stek i cirka ti minutter til osten er lysebrun.

4. Avkjøl på rist, og anrett chipsen med en liten klatt med crème fraîche, strimlet røykelaks eller fenalår. Pynt gjerne med friske urter. Serveres straks. Chipsen blir litt bløt, om det blir stående for lenge med crème fraîchen på.

LES OGSÅ: Varmende juledrikk som medisin eller velkomst i vinterkulda



Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Bjørn Dæhlie utfordrer den uovervinnelige «spark-finnen» i årets spark-VM NOTUSED
HURDAL. Når sparkene slippes løs i Hurdal 11. februar, står skikongen Bjørn Dæhlie på startstreken.
Jazz møter klassisk i Hurdal NOTUSED
HURDAL. Alt tegner på at det blir et spennende kulturelt møte i Hurdal skole og kultursenter i morgen kveld, fredag 20.
Gir penger til friluftsliv NOTUSED
JESSHEIM. Stat og fylkeskommune gir økonomisk støtte til å drive friluftsliv.
Russen tar et tilbakeblikk til året 1998 NOTUSED
EIDSVOLL. Og det er ikke så rart. For i 1998 ble denne gjengen født. Og flyplassen på Gardermoen åpnet.
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk