Godt og variert kulturprogram for seniorer

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 02.01.17 08:00

JESSHEIM. Den kulturelle spaserstokken for januar byr på et bredt program.

Januar fylles av flere kulturarrangementer myntet på de godt voksne innbyggerne. Dette er noen av dem.

* Torsdag 5. januar kommer den folkekjære rikspolitikeren og tidligere statsråd Thorbjørn Berntsen til Ullensaker kulturhus. Han skal fortelle om sine år som rikspolitiker, og tar vi ikke mye feil betyr det noen særdeles minnerike historier.

* 11. januar kåserer Bjørn Anfindsen om borgerkrigen på Romerike, i Kløfta bibliotek. 16. januar er det forfatter Elen Egelands tur, hun kommer til Jessheim bibliotek for å snakke om sin roman Så det går deg godt.

* 18. januar i Kløfta bibliotek forteller Knut Tornaas om sin bok De beste blir alltid igjen: Min mors og fars historie.

* Lørdag 21. kåserer Øyvind Straume i kafeen, Ullensaker Kulturhus.

Ullensaker kino setter tidenes rekord: Men snart kommer det konkurranse om kinogjengerne på Jessheim


SHOW

Kulturhuset på Jessheim serverer mye bra scenekunst i våres. I januar betyr dette musikalen The Addams Family med Ullensaker Teater den 13., 14., 15., 21. og 22. januar. Denne musikalske komedien inneholder både fengende musikk, sang og dans, svart humor og sære typer.

En av Norges beste stemmer, Paal Flaata, kommer til Herredshuset 26. januar. I ti år frontet han bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske musikk-kartet.

* Søndag 29. januar er det klart for skolekorpsenes nyttårskonsert i Ullensaker Kulturhus. Det er ingen grunn til at disse tre showene skal gå uten et voksnest publikum.


TEMAER

Frivilligsentralen inviterer som vanlig til flere aktiviteter.

* Tirsdag 10. starter de et fire ukers introduksjonskurs for dem som vil lære å lage websider. Du må ha med egen laptop.

* Onsdag 18. skal det handle om demens - den nye folkesykdommen. Temamøtet skal gi informasjon om ulike demenssykdommer, hjelpemidler, ernæring og pårørende.

* Torsdag 26. inviterer Frivilligsentralen til en ny spennende dag til et sted de ikke har besøkt før.

* 28. januar er det klart for foredraget Cuba livsglede, salsa til tross for ..., ved turleder Anne Kristin Rolstad i Ullensaker Kulturhus.

* Og Torsdag 19. får du vite alt du trenger å vite om jord, gjødsel og lignende, når Oddvar Stø fra Hvam videregående skole kommer til Jessheim bibliotek med sin kunnskap. Da skal det handle om hvordan vi best gjødsler, hvorfor planter ikke trives og mye mer.


Eldresentrene

Også bo- og aktivitetssentrene i kommunen holder arrangementer. Alt fra filmkveld med Stompa, til allsang med elever fra Romerike folkehøgskole, konserten På kafé i Paris med kjente og kjære sanger.

Vil blåse liv i gammel dansemoro: - Jeg får en lykkefølelse jeg ikke kan forklareComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
Unik teateropplevelse og herlig humor NOTUSED
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.
GAMLE GLIMT: Dette klassebildet er fra 1949 NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet viser en småskoleklasse på Vilberg skole i Eidsvoll.
De sier at bare duften av nybakt brød kan øke prisen på en bolig NOTUSED
FERSK BAKST. Slik baker du saftige havrerundstykker, skriver Oda Christensen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk