Et år med både glede og alvor

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 03.01.17 18:00

ÅRET 2016. Som helgevakt for EUB må man være forberedt på å ta nye utfordringer på sparket, skriver Hege Høst.

Det var et begivenhetsrikt år som journalist for lokalavisen, og blant de mange høydepunkter er det vanskelig å plukke ut noen få glimt fra året som har gått.


VINTER TIL VÅR

Likevel er det noe som gjør ekstra inntrykk, og som helgevakt er jeg så heldig og få være med på mye av det flotte som skjer, spesielt kulturliv, ungdoms- og idrettsarrangementer. Når året nå er over er det lett å glemme at det startet med nydelig vintervær og full aktivitet i løyper og skibakker. I Åslia skisenter var det full fart og Super-G på starten av året, og deretter fulgte noen iskalde uker som kom som bestilt for ivrige ispilkere på Nordbytjernet.

Ett av årets høydepunkter er mai måned og det er tid for å ta turen til Eidsvollsbygningen, der det også var flere begivenheter. Som da 7.-generasjons etterkommer av Carsten Anker, Erik Anker, kom på besøk og fortalte den spennende historien om sin forfars tid, etter møysommelig graving i gamle arkiver. Mai er også tiden for ulike minnemarkeringer fra hendelsene under krigen, og særlig minnestunden for de falne på Trandumskogen sitter sterkt i minnet når jeg reflekterer tilbake.


FESTDAGER I SUNDET

I slutten av fellesferien inntok den yngre generasjon fokuset da forventningene var skyhøye foran besøket av de unge popidolene Marcus & Martinus på Skjoldnestangen under Sunddagene, som ble arrangert for aller første gang. Tusenvis av unge fans sørget for en elektrisk stemning og en fantastisk morsom konsertopplevelse - selv for oss som er litt eldre enn målgruppen til de unge popheltene.

Nok en sak av litt mer alvorlig karakter - og det på en rekordvarm sommerdag i august - dukket opp da det i løpet av sommerukene oppsto fullstendig kaos i passkontrollen på Gardermoen. Midt i fellesferien hadde politiet ved flyplassen et svare strev med å avvikle trafikken, og advarte om sikkerhetssituasjonen ved landets hovedflyplass. Fra kaos til gårds-idyll gikk reisen da det tradisjonelle Åpen gård-arrangementet denne gang ble arrangert ved Sandholt gård i Eidsvoll. Også her var det nesten litt kaos-lignende tilstander da tusenvis av besøkende inntok det idylliske gårdstunet hos ekteparet Gunn Bente og Elling Sand.

Alt i alt oppsummert - et år fylt med både kalde og varme stunder, utfordringer, glede og både små og store begivenheter.

Se alle bildene i Heges årskavalkade i denne bildeserienComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Nå er smykket på plass NOTUSED
JESSHEIM. Altersmykket i nye Jessheim kirke ble montert denne uka.
- Dette er drømmejobben NOTUSED
JESSHEIM. - Vi skal fortsette å være en kommune som er kjent for å ta de lure grepene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.
Stiller ut humorbilder NOTUSED
JESSHEIM. Eva Brydøy og Hans Chr. Rød stiller ut humorbilder i Galleri Jessheim. Kultursjef Jon Henrik Solhei skal åpne utstillingen.
Dette er Siljes tegning av fred NOTUSED
EIDSVOLL. Hvert år arrangerer Lions en internasjonal tegnekonkurranse sammen med med FN.
GAMLE GLIMT: Det eldste kjente bildet av den første Sundbrua NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet er tatt omkring 1875.
Dramatikk i kulissene under nannestadrussens revy: - Plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa NOTUSED
NANNESTAD. EUB ble med russen på siste forestilling av revyen «Fjernstyrt».
Revysjefen: - Det skal bli godt, men det er litt trist også NOTUSED
NANNESTAD. Blandede følelser etter endt revy.
Neste uke er det vinterferie. Kommunen setter opp buss til Åslia NOTUSED
NANNESTAD. Etter at Elevenes kommunestyre ba kommunen om å arrangere ferieaktiviteter setter Nannestad kommune opp gratis buss til Nannestad skisenter i vinterferien.
Nytt tilbud til unge som vil skate i vinterferien NOTUSED
ULLENSAKER/EIDSVOLL. Nordbytjernet skatepark er ett av mange vinterferietilbud i Ullensaker og Eidsvoll.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk