Dette er så godt det, så det er nesten ikke til å tro at det også er sunt

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Oda Christensen
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 08.01.17 13:00

SUNT. Nytt år nye muligheter, som de sier. Kanskje synes du at jeg tar litt vel av, når jeg baker et helt blomkålhode?

To fulle kjøleskap vitner om at jeg nok er enda dårligere enn de fleste til å begrense meg i julematinnkjøpet. Nå kjøpte jeg også en del grønnsaker, som ennå ikke er brukt opp. Og i grønnsaksskuffen lyser den hvite dronningen av grønnsaker; blomkålen.

De gode grønnsakene er vi så heldige at vi har hele vinteren, og blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes til det meste. Kokt, rå, gratinert eller bakt. Denne gangen har jeg valgt en ganske så enkel løsning, og helbakt blomkålen.

Den kan fint servers som et tilbehør, men er nydelig å spise bare som en egen rett. Tilfeldigvis er blomkålen veldig sunn, jeg får brukt opp noe jeg hadde i kjøleskapet, denne retten er ikke bare vegetarisk, men faktisk også vegansk (om du bytter ut smøret med en olje).

Jeg trenger ingen nyttårsforsetter på kjøkkenet, de kommer helt av seg selv. Har ingen tro på det samme når det gjelder trening .


Bakt blomkål

Du trenger:

1 blomkål

1 ss smør

0,5 ts salt

0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Fjern bladene fra blomkålen. Skjær av det ytterste på stilken, og skjær et kryss i bunnen på stilken. Dette gjør at blomkålen enklere blir mør.

2. Skyll blomkålen og tørk av det med et rent kjøkkenhåndkle.

3. Smør smøret på blomkålens overflate og ha over salt og pepper.

4. Sett blomkålen i en ildfast form, og stek (bak) blomkålen i ovnen på 200 ° C i minst 45 minutter til det har en gylden overflate. Sjekk med en skarp kniv at blomkålen er mør.

5. Spis det bakte blomkålen varm eller ha den avkjølt i biter i salater. Eller med en god dressing ved siden av.


Dressing

Du trenger: 6 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik 1 ss sennep 1 ts finhakket gressløk

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle.

2. Pisk sammen.


FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Jeg beklager på forhånd: Denne lakrisisen er totalt vanedannende

Slik lager du brød uten å kna deigen



Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Feber og slapp? Dette heksebrygget hjelper (kanskje) mot det meste! NOTUSED
HEKSEBRYGG. Oda Christensen med oppskrift på heksebrygg med ingefær.
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Nå er smykket på plass NOTUSED
JESSHEIM. Altersmykket i nye Jessheim kirke ble montert denne uka.
- Dette er drømmejobben NOTUSED
JESSHEIM. - Vi skal fortsette å være en kommune som er kjent for å ta de lure grepene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.
Stiller ut humorbilder NOTUSED
JESSHEIM. Eva Brydøy og Hans Chr. Rød stiller ut humorbilder i Galleri Jessheim. Kultursjef Jon Henrik Solhei skal åpne utstillingen.
Dette er Siljes tegning av fred NOTUSED
EIDSVOLL. Hvert år arrangerer Lions en internasjonal tegnekonkurranse sammen med med FN.
GAMLE GLIMT: Det eldste kjente bildet av den første Sundbrua NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet er tatt omkring 1875.
Dramatikk i kulissene under nannestadrussens revy: - Plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa NOTUSED
NANNESTAD. EUB ble med russen på siste forestilling av revyen «Fjernstyrt».
Revysjefen: - Det skal bli godt, men det er litt trist også NOTUSED
NANNESTAD. Blandede følelser etter endt revy.
Neste uke er det vinterferie. Kommunen setter opp buss til Åslia NOTUSED
NANNESTAD. Etter at Elevenes kommunestyre ba kommunen om å arrangere ferieaktiviteter setter Nannestad kommune opp gratis buss til Nannestad skisenter i vinterferien.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk