Dette er så godt det, så det er nesten ikke til å tro at det også er sunt

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Oda Christensen
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 08.01.17 13:00

SUNT. Nytt år nye muligheter, som de sier. Kanskje synes du at jeg tar litt vel av, når jeg baker et helt blomkålhode?

To fulle kjøleskap vitner om at jeg nok er enda dårligere enn de fleste til å begrense meg i julematinnkjøpet. Nå kjøpte jeg også en del grønnsaker, som ennå ikke er brukt opp. Og i grønnsaksskuffen lyser den hvite dronningen av grønnsaker; blomkålen.

De gode grønnsakene er vi så heldige at vi har hele vinteren, og blomkål er en allsidig grønnsak som kan brukes til det meste. Kokt, rå, gratinert eller bakt. Denne gangen har jeg valgt en ganske så enkel løsning, og helbakt blomkålen.

Den kan fint servers som et tilbehør, men er nydelig å spise bare som en egen rett. Tilfeldigvis er blomkålen veldig sunn, jeg får brukt opp noe jeg hadde i kjøleskapet, denne retten er ikke bare vegetarisk, men faktisk også vegansk (om du bytter ut smøret med en olje).

Jeg trenger ingen nyttårsforsetter på kjøkkenet, de kommer helt av seg selv. Har ingen tro på det samme når det gjelder trening .


Bakt blomkål

Du trenger:

1 blomkål

1 ss smør

0,5 ts salt

0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Fjern bladene fra blomkålen. Skjær av det ytterste på stilken, og skjær et kryss i bunnen på stilken. Dette gjør at blomkålen enklere blir mør.

2. Skyll blomkålen og tørk av det med et rent kjøkkenhåndkle.

3. Smør smøret på blomkålens overflate og ha over salt og pepper.

4. Sett blomkålen i en ildfast form, og stek (bak) blomkålen i ovnen på 200 ° C i minst 45 minutter til det har en gylden overflate. Sjekk med en skarp kniv at blomkålen er mør.

5. Spis det bakte blomkålen varm eller ha den avkjølt i biter i salater. Eller med en god dressing ved siden av.


Dressing

Du trenger: 6 ss olivenolje 2 ss balsamicoeddik 1 ss sennep 1 ts finhakket gressløk

Slik gjør du:

1. Ha alle ingrediensene i en bolle.

2. Pisk sammen.


FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Jeg beklager på forhånd: Denne lakrisisen er totalt vanedannende

Slik lager du brød uten å kna deigen



Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
Unik teateropplevelse og herlig humor NOTUSED
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.
GAMLE GLIMT: Dette klassebildet er fra 1949 NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet viser en småskoleklasse på Vilberg skole i Eidsvoll.
De sier at bare duften av nybakt brød kan øke prisen på en bolig NOTUSED
FERSK BAKST. Slik baker du saftige havrerundstykker, skriver Oda Christensen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Får egen utstilling i Oslo - nå skal nordlysbildene vises NOTUSED
JESSHEIM. Bildene til Emil Kjos Sollie gikk verden rundt. Nå skal de stilles ut på Revir i Folketeaterpassasjen fra 15. januar.
2016 var et elendig år for oss musikknytere NOTUSED
SMÅTT. Det svarte året.
Inviterer til en natt mellom bøkene NOTUSED
EIDSVOLL. Har du noen gang drømt om å overnatte i et bibliotek? I så fall - til helga har du sjansen.
Kulturbanken leverer kvalitet: Flott start på februar NOTUSED
JESSHEIM. God start på årets andre måned.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk