Cookies til å smile av

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 26.11.15 15:30

COOKIES. Lykken er enkel når jeg finner gleden over å finne oppskrifter med få ingredienser, skriver matskribent Oda Christensen.

Cookie-oppskrift med bare fem ingredienser får meg til å smile, både når de lages og når de spises.

Ungdommen vil ha cookies

- Jeg tenkte at jeg skulle lage cookies.

Informasjonen, som nok egentlig er et spørsmål, kommer fra husets ene ungdom. Hun har arvet en del fra sin mor. Det der med kjærligheten til cookies, eller sjokoladekjeks, altså, ikke spørsmålsstillingen.

Mormor var kjeksmakeren

I min barndom var det mormor som sto for kjekslagingen. Konfektkaker, som vi kaller det, er en av mine favoritter av min mormors store julekake-repertoar. Kakebokser med merkelappen «konfektkake» var det som raskest ble tomme, gjerne uten at noen hadde hørt at jeg hadde spurt om lov til å ta . Snodig sak, det der. Jeg er forhåpentligvis tilgitt for barndommens kjekstyveri. Sannsynligvis kan jeg bøte noe på med å fylle nye kakebokser med disse.

Sjokoladekjeks (cookies)

Du trenger:

150 gram mykt smør, romtemperert

2 dl brunt sukker (ikke erstatt med vanlig hvitt sukker)

2 stk. egg, romtemperert

2,5 dl pluss 1 dl hvetemel

100 gram mørk sjokolade

1/4 ts salt, (valgfritt, men anbefales)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

1. Pisk sammen smør og sukker til luftig blanding med kjøkkenmaskin. Du kan gjøre dette for hånd også, men det tar tid.

2. Tilsett egg i blandingen, ett av gangen. Bland til eggene er innarbeidet.

3. Hakk sjokoladen i små biter.

4. Rør inn mel, salt og sjokoladebiter i smørblandingen. Bland raskt sammen. Om du lar det blandes sammen for lenge vil blandingen klumpe seg.

5. Gjør klart to stekebrett med bakepapir.

6. Fordel deigen ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir rundt 20 kjeks. Stek til kjeksene har «satt seg» på kantene og midten fortsatt ser litt halvstekt ut. Det tar 8-12 minutter. Siden deigen ikke inneholder natron eller bakepulver, blir disse kjeksene ganske lyse. Disse kjeksene vil ikke bli så brune så mye som andre kjeks/cookies, på grunn av mangel av natron eller bakepulver.)

7. Avkjøl kjeksene på stekebrettene i 5 minutter før du tar dem av. Cookies vil fortsette å koke på arkene i noen minutter.

FLERE OPPSKRIFTER FRA ODA

Det bor en baker i oss alle! Oppskrift på hvetehorn

Dobbelt kakelykke med ostekake og brownie


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Gir støtte til barkhytte NOTUSED
EIDSVOLL VERK. Et gammelt lysthus i bark ved hovedgården Eidsvolds Værk, får kulturminnestøtte.
Feber og slapp? Dette heksebrygget hjelper (kanskje) mot det meste! NOTUSED
HEKSEBRYGG. Oda Christensen med oppskrift på heksebrygg med ingefær.
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Nå er smykket på plass NOTUSED
JESSHEIM. Altersmykket i nye Jessheim kirke ble montert denne uka.
- Dette er drømmejobben NOTUSED
JESSHEIM. - Vi skal fortsette å være en kommune som er kjent for å ta de lure grepene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.
Stiller ut humorbilder NOTUSED
JESSHEIM. Eva Brydøy og Hans Chr. Rød stiller ut humorbilder i Galleri Jessheim. Kultursjef Jon Henrik Solhei skal åpne utstillingen.
Dette er Siljes tegning av fred NOTUSED
EIDSVOLL. Hvert år arrangerer Lions en internasjonal tegnekonkurranse sammen med med FN.
GAMLE GLIMT: Det eldste kjente bildet av den første Sundbrua NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet er tatt omkring 1875.
Dramatikk i kulissene under nannestadrussens revy: - Plutselig merka jeg at det satt en spiker i tåa NOTUSED
NANNESTAD. EUB ble med russen på siste forestilling av revyen «Fjernstyrt».
Revysjefen: - Det skal bli godt, men det er litt trist også NOTUSED
NANNESTAD. Blandede følelser etter endt revy.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk