- Veldig moro å se seg selv på lerretet

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Ida Sandli Jensen
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 07.06.16 12:30

JESSHEIM. Det var rød løper og fullsatt kinosal da Romerike Friteater viste fram filmen Offside Story i Ullensaker Kulturhus lørdag kveld.

- Det er godt å være ferdig. Jeg er spent på hvilke forventninger man får, hvor folk legger lista, sa ansvarlig for foto og klipp, Trond S. Hultgren, i forkant av filmpremieren på Offside Story.

LES OGSÅ: Endelig premiere for spillefilmen Offside Story

Mobbing var det sentrale temaet i Offside Story. Publikum ble tatt med inn i 12 år gamle Brages liv. Unggutten bor i en bygd besatt av fotball.

Selv er han verken interessert eller særlig begavet i sporten. Han føler seg utstøtt, og blir mobbet av tre gutter i klassen. Heldigvis har Brage tegnetalent og en god bestefar.

Han får en real opptur når han får vise fram tegningene i en talentkonkurranse. Men gleden viser seg å være kortvarig, bøllene fra klassen ødelegger det hele. Likevel gir ikke Brage opp selv om ting kan være vanskelig, og det ender omsider godt.


Mobbing - et viktig tema

Regissør og manusforfatter Jorun M. Hultgren Skryseth kom på ideen om å lage en spillefilm om mobbing for å gjøre noe annet med teatergruppen i Romerike Friteater.

Sammen med mannen Trond S. Hultgren har de holdt på med filminnspillingen i ett års tid. Filmen er basert på frivillig arbeid og mer eller mindre nullbudsjett. Maura og Nannestad har blitt brukt som innspillingssteder.

- Så å si hele bygda har vært med på filmprosjektet. Det er hovedsakelig med 18 skuespillere fra Romerike Friteater i alderen 10 til 16 år. Vi har også brukt en del voksne, og masse statister.

- Filmen handler om mobbing og fotball, og det å stå litt på sidelinjen. Det gjør jeg selv fordi jeg alltid har villet fulgt mine egne veier, forteller Jorun. Trond kunne fortelle om filmens viktige budskap.

- Det handler om å gå mot strømmen der man kommer fra. Jeg tror man lever seg godt inn i Brage sin verden der man ser hvordan han har det. Det er i hvert fall håpet da, nemlig at man får fram følelsene hans på en god nok måte.

LES OGSÅ: Offside Story - en film om fotball og mobbing


En fin film

Thale Næss-Fjærestrand (10) og Amalie Ottosen (11) var en av dem som hadde statistroller i Offside Story. Venninnen deres, Hanna Louise Solbakken (11), var publikummer og støttespiller. Hun ønsket å være i film ved en senere anledning.

- Det var veldig gøy å spille inn filmen. Jeg følte at jeg nesten var i en Hollywood-film. Veldig moro å se seg selv på lerretet, forteller Næss-Fjærestrand.

Både Ottosen og Solbakken mente at det var en fin film. De syntes at mobbetematikken var det viktigste og beste ved filmen. Det ble satt søkelys på hvor stort problem mobbing kan være for en enkeltperson mente de.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på FacebookComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
Gir penger til friluftsliv NOTUSED
JESSHEIM. Stat og fylkeskommune gir økonomisk støtte til å drive friluftsliv.
Russen tar et tilbakeblikk til året 1998 NOTUSED
EIDSVOLL. Og det er ikke så rart. For i 1998 ble denne gjengen født. Og flyplassen på Gardermoen åpnet.
Mestermøte på Jessheim: Ingvar, Elling og Stabbe NOTUSED
JESSHEIM. Kreti & Pleti får storfint besøk 6. mars.
Kulturkafeene i Henrik starter vårsemesteret: - Allsang fra Mads Berg har vært det mest populære NOTUSED
EIDSVOLL. Når Kulturkafé Henrik går inn i et nytt vårsemester og Vegar Sandholt oppsummerer tidligere arrangement, er det allsangen fra Mads Bergs skolesangbok som peker seg ut.
Øvre Romerike Pensjonistuniversitet fyller 10 år. Markerer med energi og miljø på programmet NOTUSED
JESSHEIM. Torsdag 2. februar inviterer Øvre Romerike Pensjonistuniversitet til møte med temaet Sikkerhet - energi og miljø i Ullr i Ullensaker Rådhus.
Else Kåss Furuseth blir fast medlem når TVNorge samler stjernelag til ny humorsatsing
ULLENSAKER. Er del av nye Mandagsklubben.
UKM nærmer seg, men påmeldingene lar vente på seg NOTUSED
ØVRE ROMERIKE. En titt på påmeldingene, viser så langt en laber interesse, men erfaringene tilsier at de unge kommer i siste liten.
Utsolgt hus og utsolgt bok NOTUSED
EIDSVOLL. Utsolgt. Det er hva Tom «Stabbe» Stalsberg kan skrive i margen om dagen - både om hus og bok.
Unik teateropplevelse og herlig humor NOTUSED
JESSHEIM. Etter forrige års musikalsuksess med Cats tar Ullensaker Teater en sjanse med oppsetningen av langt mindre kjente The Addams Family.
GAMLE GLIMT: Dette klassebildet er fra 1949 NOTUSED
EIDSVOLL. Bildet viser en småskoleklasse på Vilberg skole i Eidsvoll.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk