- Veldig moro å se seg selv på lerretet

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Ida Sandli Jensen
redaksjon@eub.no | 63 92 27 00
Publisert: 07.06.16 12:30

JESSHEIM. Det var rød løper og fullsatt kinosal da Romerike Friteater viste fram filmen Offside Story i Ullensaker Kulturhus lørdag kveld.

- Det er godt å være ferdig. Jeg er spent på hvilke forventninger man får, hvor folk legger lista, sa ansvarlig for foto og klipp, Trond S. Hultgren, i forkant av filmpremieren på Offside Story.

LES OGSÅ: Endelig premiere for spillefilmen Offside Story

Mobbing var det sentrale temaet i Offside Story. Publikum ble tatt med inn i 12 år gamle Brages liv. Unggutten bor i en bygd besatt av fotball.

Selv er han verken interessert eller særlig begavet i sporten. Han føler seg utstøtt, og blir mobbet av tre gutter i klassen. Heldigvis har Brage tegnetalent og en god bestefar.

Han får en real opptur når han får vise fram tegningene i en talentkonkurranse. Men gleden viser seg å være kortvarig, bøllene fra klassen ødelegger det hele. Likevel gir ikke Brage opp selv om ting kan være vanskelig, og det ender omsider godt.


Mobbing - et viktig tema

Regissør og manusforfatter Jorun M. Hultgren Skryseth kom på ideen om å lage en spillefilm om mobbing for å gjøre noe annet med teatergruppen i Romerike Friteater.

Sammen med mannen Trond S. Hultgren har de holdt på med filminnspillingen i ett års tid. Filmen er basert på frivillig arbeid og mer eller mindre nullbudsjett. Maura og Nannestad har blitt brukt som innspillingssteder.

- Så å si hele bygda har vært med på filmprosjektet. Det er hovedsakelig med 18 skuespillere fra Romerike Friteater i alderen 10 til 16 år. Vi har også brukt en del voksne, og masse statister.

- Filmen handler om mobbing og fotball, og det å stå litt på sidelinjen. Det gjør jeg selv fordi jeg alltid har villet fulgt mine egne veier, forteller Jorun. Trond kunne fortelle om filmens viktige budskap.

- Det handler om å gå mot strømmen der man kommer fra. Jeg tror man lever seg godt inn i Brage sin verden der man ser hvordan han har det. Det er i hvert fall håpet da, nemlig at man får fram følelsene hans på en god nok måte.

LES OGSÅ: Offside Story - en film om fotball og mobbing


En fin film

Thale Næss-Fjærestrand (10) og Amalie Ottosen (11) var en av dem som hadde statistroller i Offside Story. Venninnen deres, Hanna Louise Solbakken (11), var publikummer og støttespiller. Hun ønsket å være i film ved en senere anledning.

- Det var veldig gøy å spille inn filmen. Jeg følte at jeg nesten var i en Hollywood-film. Veldig moro å se seg selv på lerretet, forteller Næss-Fjærestrand.

Både Ottosen og Solbakken mente at det var en fin film. De syntes at mobbetematikken var det viktigste og beste ved filmen. Det ble satt søkelys på hvor stort problem mobbing kan være for en enkeltperson mente de.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på FacebookComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Kultur
De lover at det ikke var siste spark-VM NOTUSED
HURDAL. Hurdal har ikke sett sitt siste VM Spark Utfor.
Linn Victoria sto på ski i Nannestad skisenter. - Det er bedre å være her enn på skolen NOTUSED
MAURA. Med knall forhold i bakken er Nannestad skisenter et godt alternativ i vinterferien.
Knallforhold med nysnø og sol i Hurdals skibakker
HURDAL. Forholdene i skibakkene i Hurdal innbyr til store skiopplevelser.
Åpning av verdenscuphelg på Molstad landhandleri NOTUSED
HURDAL. Seremoni med musikk, underholding og utdeling av startnummer.
Gir støtte til barkhytte NOTUSED
EIDSVOLL VERK. Et gammelt lysthus i bark ved hovedgården Eidsvolds Værk, får kulturminnestøtte.
Feber og slapp? Dette heksebrygget hjelper (kanskje) mot det meste! NOTUSED
HEKSEBRYGG. Oda Christensen med oppskrift på heksebrygg med ingefær.
Med ordføreren på bli kjent-tur i Eidsvoll: - Jeg skal presentere kommunen gjennom ordførerens briller NOTUSED
RÅHOLT. Frivilligsentralen, Gladbakk aktivitetssenter og seniorforeninger sammen om flere turtilbud.
Nå er smykket på plass NOTUSED
JESSHEIM. Altersmykket i nye Jessheim kirke ble montert denne uka.
- Dette er drømmejobben NOTUSED
JESSHEIM. - Vi skal fortsette å være en kommune som er kjent for å ta de lure grepene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.
Stiller ut humorbilder NOTUSED
JESSHEIM. Eva Brydøy og Hans Chr. Rød stiller ut humorbilder i Galleri Jessheim. Kultursjef Jon Henrik Solhei skal åpne utstillingen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk