Valgfrihet for innbyggerne - er det galt?

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 22.12.16 13:00

LESERBREV. Arnljot Ask fra Felleslista SV/Rødt i Ullensaker kommer som ventet med en svartmaling av posisjonens budsjett for 2017.

At gjentatte brukerundersøkelser viser at kommunens innbyggere er svært fornøyd med det tilbudet de får fra kommunen nevner han selvfølgelig ikke.

Kommunen har tidligere innført fritt brukervalg for praktisk bistand/hjemmehjelp. De som er innvilget praktisk bistand/hjemmehjelp kan velge om de vil ha hjemmehjelp fra kommunen eller fra et privat firma. Pr i dag har cirka 20 prosent valgt privat leverandør, mens 80 prosent fortsatt benytter kommunal hjemmehjelp. Kostnaden er lik for brukeren, og er man misfornøyd kan man bytte med én måneds varsel. Brukerundersøkelsene viser gode tilbakemeldinger på tjenestene uavhengig av kommunal eller privat leverandør. Hva er galt med dette?

Posisjonen ønsker, etter de positive erfaringene innenfor praktisk bistand/hjemmehjelp, å få en politisk sak på etablering av en tilsvarende ordning for hjemmesykepleie. Også her forutsetter vi at brukeren får frihet til å velge mellom kommunal eller privat leverandør, og mulighet til å bytte mellom leverandører. Hjemmesykepleie er gratis for dem som er innvilget dette, og vil være gratis uavhengig av leverandør. Legger man til grunn samme fordeling innenfor denne tjenesten er dette ikke noen nedleggelse av det kommunale tilbudet, men derimot et supplement som gir brukeren frihet til å velge. Moss kommune har allerede innført en slik ordning, og erfaringene er gode. Hva er galt med dette?

Å kalle private leverandører av kommunale tjenester for «velferdsprofitører» tar jeg sterkt avstand fra. Jeg opplever at disse leverer gode tjenester, og det er også erfaringen fra andre kommuner. At Ask bruker Oslo kommunes «rekommunalisering» som sannhetsvitne for sine påstander blir bare dumt. Prosessen i Oslo er politisk drevet med hans partifeller i spissen, og har verken med pris eller kvalitet å gjøre.

Willy Kvilten (H)

varaordfører Ullensaker


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
En skremt og forundret ordfører
LEDER. I et leserinnlegg i EUB 14. februar anklager ordfører Tom Staahle i Ullensaker meg for å være skremmende uvitende.
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
Ordfører Staahle: - Skremmende uvitenhet av Janka Holstad
LESERBREV. Politiske forskjeller er greit, men uvitenhet og feilaktige påstander er skremmende - spesielt når det kommer fra politikere som burde vite bedre.
Ja til eggdonasjon - det er tid for likebehandling
LESERBREV. «Det er ingen menneskerettighet å få barn».
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk