Ut på ski - gratis

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 27.12.16 06:00

LEDER. Det er gratis å bruke naturen i Norge.

Vi har allemannsretten å støtte oss til, men det finnes noen unntak, blant annet alpinbakkene.

Det er forståelig fordi det koster mye å drive og vedlikeholde en alpinbakke. De siste års vintre har dessuten gjort det enda vanskeligere å holde skibakkene i distriktet åpne, rett og slett fordi det ikke har vært nok kulde og snø. Kommer det ikke snø, må bakkeeierne ha kulde for å produsere snø, som i Nannestad skisenter.

Vi stiller oss i køen med håp om at det både blir snø og kulde, og det vi i gamle dager kalte ordentlig norsk vinter. Det betyr rett og slett minst en halv meter snø og jevnt med kuldegrader i minst tre måneder. Da lekte barna på ski og med akebrett i bakkene rundt omkring der de bodde. I dag ser det ut til at det generelt er så mye mildere at man er avhengig av at noen lager snø og preparerer skibakker for at barna skal få stått på ski.

For dem som vil gå langrenn er det litt bedre. Kommer med litt opp i høyden har det som har kommet som regn, kommet som snø og ildsjeler kjører skiløyper så fort de kan. Men barna må kjøres dit.

Initiativet fra Ski Hurdal ved eksalpinist Paal-Mogens Furuseth er prisverdig. Hurdal Skisenter gir gratis heiskort til alle skolebarn i Hurdal og utvider nå til alle fjerdeklassinger på Øvre Romerike. Dette bidrar til at barna fortsatt kan lære basisferdigheter på ski, noe eksalpinisten mener er viktig. Han er rett og slett redd for at barna her på Øvre Romerike mister muligheten til vinteraktiviteter som han selv drev så ivrig både som liten og større. Et prisverdig tiltak. Kom dere til bakkene, så fort de åpner.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
- Vi vil vel ikke ha det sånn på Råholt?
LESERBREV. Råholt er under stort press fra flere utbyggere som ønsker å utvikle sine eiendommer. Dette er både naturlig og forståelig.
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk