Parkeringsmangel og sykkeltyver

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 03.01.17 22:00

LESERBREV. MDG vil slåss tryggere sykkelparkering.

Einar Madsen (Ap) ber om flere parkeringsplasser ved Eidsvoll Verk stasjon. Leder i EUB er enig, men antyder at politikerne ikke er skikket til å løse problemet. Miljøpartiet De Grønne ber heller om mer og tryggere sykkelparkering.

Når bilparkeringen er smekkfull og tilstandene blir kaotiske rundt stasjonen, er det lett å tenke at her trenger vi flere parkeringsplasser. Men er det den eneste mulige løsningen? Mange er nødt til å bruke bil til stasjonen. Andre har alternativer i form av buss. Kommunen, gjerne i samarbeid med fylkeskommunen, burde jobbe for flere matebusser til kollektivknutepunktene Eidsvoll Verk og Eidsvoll stasjoner. I tillegg burde kommunene legge til rette for at folk kan gå og sykle til stasjonene. Dette kan kommunen bidra til gjennom bedre gang- og sykkelveier og bedre og tryggere sykkelparkering.

Miljøpartiet De Grønne mener at politikerne og kommunen sin oppgave er å legge til rette for at innbyggerne kan ta helsefremmende og miljøriktige valg. Folkehelse handler om menneskevennlig planlegging. Menneskevennlig planlegging er ikke å bygge flere parkeringsplasser.

Stillestående biler opptar uhensiktsmessig mye av arealene i tettbygde strøk. Disse arealene bør heller benyttes til boliger og arealer for rekreasjon og lek enn til en betong- og asfaltkoloss til å stille fra seg biler i eller på. Man kan parkere mange sykler på et tilsvarende areal som én bil. Hvis man tør. De som faktisk sykler til stasjonen opplever at etterspørselen etter sykler faktisk er stor i Eidsvoll. Min elsykkel med tilhenger, som jeg bruker i stedet for bil til daglig transport og til å komme meg til og fra stasjonen, er forsøkt stjålet to ganger på halvannen måned. Siste gang med vinkelsliper. Slike opplevelser kan bidra til at mange kvier seg for å investere i en elsykkel eller å sykle til stasjonen med en sykkel tyvene kan finne attraktiv.

Vi i Miljøpartiet De Grønne er overbeviste: Et sykkelparkeringshus er det vi trenger ved stasjonene. Kommunen bør straks komme i dialog med Jernbaneverket og kommuner som allerede har god erfaring med å tilby sykkelparkeringshus om hvordan vi kan skape trygg og god sykkelparkering ved stasjonen. Legger vi til rette for det er det ganske sikkert mange flere som vil velge å sykle til og fra stasjonene. Det er de som er nødt til å kjøre bil til stasjonene som skal få bruke de parkeringsplassene som allerede er ved stasjonene.

Øyvind Grønlie

kommunestyrerepresentant

Eidsvoll MDG


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
Spørsmål om tid før ulven herjer i Eidsvoll
LESERBREV. Kall meg gjerne hysterisk, men det er kun et spørsmål om tid før ulven herjer her i Eidsvoll.
La oss bruke vår forbrukermakt
LESERBREV. Vi må bruke vår forbrukermakt, sier minister og fagfolk. Ja, gjerne det, men blir vi hørt?
Økte bensinutgifter tilsvarer prisen på en pizza
LESERBREV. Billig bensin i Norge: Betaler minst i Europa.
Sjåførens mareritt NOTUSED
LEDER. «Fotgjenger påkjørt på Råholt» var tittelen på en toppnotis på side 4 i tirsdagens EUB, på nett dagen før.
2016 var et elendig år for oss musikknytere NOTUSED
SMÅTT. Det svarte året.
Vil prioriterer skole og helse
LESERBREV. Vårt framtidige samfunn er helt avhengig av at vi har gode skoler i dag.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk