Ordet står ikke i ordboka

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 20.12.16 22:00

LESERBREV. I Eidsvoll Ullensaker Blad leser jeg i dag 17. desember om ordfører Staahle sin tur til Liverpool.

For meg kan han reise hvor han vil, men i teksten fra turen bruker ordføreren ord som ikke står i ordlista, i hvert fall ikke den lista jeg brukte på skolen. Det kan jo tenkes at banneordet er det han som har skrevet referatet som har tillagt ordføreren, i så fall bør han slutte å skrive i avisen hvis jeg skal fortsette å være abonnent.

Dette med banning har blitt en trend nå, enten det gjelder aviser, fjernsynet, idrettsfolk, Farmen, 71 grader nord og andre. Det gir dårlig signal til den oppvoksende slekt. Skal banneord være det første ordet de hører, er vi jo jammen langt nede. I min tid som skolelærer var det bare lov å bruke ord som sto i ordlista. Det er svært dårlig reklame at idrettsfolk banner i intervjuer etter god eller dårlig prestasjon. Bjørn Dæhlie fikk beskjed av faren sin at for hver gang han banna i fjernsynet måtte han betale 1000 kroner til Frelsesarmeen. Jeg tror ikke Frelsesarmeen ble rik på det. Takk Bjørn, vet at du støtter på andre måter.

Sverre Bogstad

Kløfta


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk