God jul fra EUB

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 24.12.16 06:00

LEDER. Så har vi kommet til dagen. Den store dagen.

Etter uker, dager - for noen timer - med hektisk aktivitet, pynting, planlegging og store innkjøp, nærmer julaften seg. Endelig.

Noen av oss har vasket golvet, andre har børi ved. Et sted der ute, daler kanskje engler ned i skjul og på låven skal det visstnok sitte en nisse som nikker og smiler og er så glad, for han har fått julegrøt, og den vil han gjerne ha.

Julen er en fascinerende sammenblanding av skikker fra inn- og utland. Noen av religiøs art, andre sekulære - og enkelte er bare merkelige. Men det gjør også at julen - og julefeiringen - lett kan passe for alle.

Ønsker man en religiøs jul, så er det mer enn nok å ta av. Passer ikke religion inn i verdensbildet - eller man tilhører en annen religion enn den kristne, så er det fremdeles mulig å finne eller skape juletradisjoner som passer eller kan tilpasses.

Stikkordet er for mange tradisjoner. Julen skal gjerne feires slik den ble feiret i fjor. Og året før. Og året før der. Skjer det endringer, er det gjerne når nye familiekonstellasjoner oppstår. Da har gjerne begge partene i forholdet sine tradisjoner som de vil ha med seg videre, og vi får noen nye hybrider. Men som oftest basert på noe som i hvert fall en av partene har vært med på før.

Det påpekes gjerne at man i julen skal tenke på dem som ikke har det så bra. Den tanken støtter vi fullt ut. Men i den forbindelse vil vi gjerne få legge til, at det må man gjerne gjøre resten av året også. Og med det så ønsker vi alle lesere en riktig god jul.

Alt forandret seg i jula: «Skyggene fra fortida vil alltid være der. Men nå vil jeg eie framtida selv.»


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk