Frykter mildvær

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 16.12.16 19:00

LEDER. Å drive et skianlegg på Østlandet har utviklet seg til å bli en risikosport.

Onsdag kunne vi fortelle om Nannestad skisenter som fryktet for sesongen etter en lang periode med mildvær.

Men idet papiravisen var på veg fra trykkeriet og til de tusen postkasser, hadde temperaturen sunket - og onsdag morgen gikk snøkanonene for fullt. I skrivende stund ser det ut til at skianlegget kan åpne allerede lørdag.

For anlegget i Maura sin skyld, og alle som liker seg i alpinbakkene, får vi håper at temperaturene holder seg lave. Nannestad skisenter trenger en god sesong. I fjor hadde anlegget 2,5 millioner kroner i omsetning. Ifølge styret burde de ha én million kroner mer for å få det til å gå rundt.

En god sesong nå vil hjelpe, men mye tyder på at det bare blir en utsettelse. Mer mildvær og kortere sesonger kommer, dessverre, til å legge en demper på framtidige inntekter. Sannsynlig vil vi i årene som kommer oppleve både kalde og snørike vintere, men det vil bli færre av dem. Alt sammen som en følge av de pågående klimaendringene.

At lokale skianlegg rammes - og at folk på Romerike må kjøre til fjells for å være garantert snø - er kanskje ikke det største tapet når vi ser hvordan dette påvirker vår jordklode, men det viser samtidig at vi heller ikke på det lokale plan slipper unna at gjennomsnittstemperaturen på jorda er stigende.

Men la oss nå i første omgang glede oss over at sesongen endelig ser ut til å komme i gang, både i Maura, men også i det andre skianleggene vi har i vårt nærområde.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
- Vi vil vel ikke ha det sånn på Råholt?
LESERBREV. Råholt er under stort press fra flere utbyggere som ønsker å utvikle sine eiendommer. Dette er både naturlig og forståelig.
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk