Fra før har vi post i butikk og bank i butikk. Hva med politi i butikk?

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 04.01.17 09:59

SMÅTT. Hva skjedde egentlig før internettet ble født?

Ingenting, tror jeg. Da gikk alt i slow motion. Verden skred fram i sakte fart, og ingenting forandret seg. Vi trykket aviser som den største selvfølge. På papir som ble levert av postmannen rett i kassa. Papiravisene har en svart framtid, og postmannen er snart historie. Før gikk vi i banken når vi hadde et økonomisk ærend, men nå er omtrent alle banker også borte. Sammen med postkontorene er de forsvunnet inn i ingenting.

Nå derimot er det butikken som spiller rollen både som bank- og postkontor. Butikkbetjeningen er blitt både bank- og postansatt. Før satt de i kassa, løp rundt i butikken og hjalp til eller skar kjøtt. Det gjør de sikkert også i dag, men i tillegg er de både bank- og postfunksjonærer.

Nå ser jeg for meg at de kan få en oppgave til - nemlig politi i butikk. Det vil jo være nærliggende å legge polititjenesten dit når andre viktige samfunnsfunksjoner finner seg til rette mellom salamien, potene, osten og melka. Noen må jo ha rollen som lovens lange arm i nærmiljøet, og når matbutikkene har de andre servicefunksjonene, så tar de vel politiets, også.

Jeg tenker meg en liten politinisje inneklemt mellom posten og banken. Dit kan du gå om du har fått nesa slått inn, har slåss med naboen, fakket en innbruddstyv eller knepet en fyllekjører på fersken. Det kan hende du må vente en liten stund på å bli hjulpet fordi betjeningen er opptatt av å levere ut pakker eller serve kundene med banktjenester. Men tenk så effektivt, a gitt. Først leverer du innbruddstyven, så tar du ut penger, så henter du ei pakke og så kjøper du melk.

Det er bare en liten hake ved det hele, noe som kan true både bank, post, og politi, og det er levering av mat på døra. Matkasser er jo det siste som kan bestilles over nettet. Da slipper man jo å gå på butikken, og hva da? Følger posten, banken, politiet og legen etter? Å få politiet på døra har jo ikke så godt ry på seg, og kommer legen på døra, er det liv om å gjøre. Når banken banker på, er det ikke fordi du har penger til gode, tvert om.

Nei. Jeg tror vi får si opp hele dette nettet, jeg, så får vi tilbake kontorene våre. Om jeg mener dette? Nei, jeg gjør jo ikke akkurat det - jo, kanskje litt. Bare littegranne.


Flere Smått av Marit Lunddal Løken

De skulle bare ha visst...

Merker ingenting jegComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
Spørsmål om tid før ulven herjer i Eidsvoll
LESERBREV. Kall meg gjerne hysterisk, men det er kun et spørsmål om tid før ulven herjer her i Eidsvoll.
La oss bruke vår forbrukermakt
LESERBREV. Vi må bruke vår forbrukermakt, sier minister og fagfolk. Ja, gjerne det, men blir vi hørt?
Økte bensinutgifter tilsvarer prisen på en pizza
LESERBREV. Billig bensin i Norge: Betaler minst i Europa.
Sjåførens mareritt NOTUSED
LEDER. «Fotgjenger påkjørt på Råholt» var tittelen på en toppnotis på side 4 i tirsdagens EUB, på nett dagen før.
2016 var et elendig år for oss musikknytere NOTUSED
SMÅTT. Det svarte året.
Vil prioriterer skole og helse
LESERBREV. Vårt framtidige samfunn er helt avhengig av at vi har gode skoler i dag.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk