Gode førjulstoner

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 22.12.16 06:00

LEDER. Førjulstonene høres fra de fleste kirker mange ganger i løpet av desember.

LEDER. Førjulstonene høres fra de fleste kirker mange ganger i løpet av desember.

De er vakre og gir gode minner til mange.

Førjulstonene er tradisjoner. Julesangene er tradisjonelle, men de er vakre og gir de fleste av oss en god følelse inni oss. Så godt som alle kor og korps har sin julekonsert der de krydrer julesangene med noen andre godbiter. Heldige er de av oss som har tid til å oppsøke en julekonsert og la freden synke inn i sjela. «Har tid», selvsagt har alle tid, den kommer jo til oss hele tiden, det er kun et spørsmål om hva vi bruker den til. Det er egentlig ingen unnskyldning å «ikke ha tid». Tiden kommer jo til oss.

Ordet førjulstoner kan brukes i flere sammenhenger. Det er noe musikalsk over stresset før jul også, ofte er det fulgt av juletoner i bakgrunnen, enten det er i en travel julehandel i butikker og storsentre, eller det er i heimen der gaver pakkes, hus vaskes og ryddes, kaker bakes og mat lages. Det er noe spesielt over førjulsmaset, juletonene, i ethvert hjem.

Førjulstonene kan for mange være masete, stressende og slitsomme. Det bør vi tenke over. Er det verdt det? Julaften kommer og hva er det som skal til for en hyggelig julaften? Det er det faktisk opp til hver enkelt å bestemme, men det viktige for de fleste er at noen samles og har det hyggelig. Når treet kommer inn i stua og bordet er dekket, er jula der. Skrur man på TV eller radio er juletonene der, garantert.

Burde vi i dag, når det er to dager igjen til julaften, sette oss ned og spørre oss selv: Har det vært en fin førjulstid med gode toner? Kunne vi, eller burde vi, nytt denne tiden litt mer og med litt annet innhold?

LES OGSÅ: Sang julen inn for full hals: Magisk og stemningsfullt

LES OGSÅ: Inntok Eidsvoll kirke sammen med «onkel» Stian Carstensen


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
«Er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene?»
LESERBREV. Berit R. Ruud vi fortsette å skrive.
Tilfreds med innsigelsen
LESERBREV. Ullensakers ordfører Tom Staahle har både i politiske møter og utad i media framstått som svært provosert over innsigelse mot kjøpesenter langs E6 ved Kløfta.
En skremt og forundret ordfører
LESERBREV: I et leserinnlegg i EUB 14. februar anklager ordfører Tom Staahle i Ullensaker meg for å være skremmende uvitende.
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk