Flertallet i Hurdal kommune fortsetter i samme spor

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 20.12.16 13:58

LESERBREV. På siste kommunestyremøte før jul ble det vedtatt et budsjett for 2017 med underskudd.

Det hadde ikke vært nødvendig. Opposisjonens forslag ville gitt et budsjett, ikke bare med overskudd, men også med styrking av primærtjenestene. I stedet får hurdølingene økte avgifter, dårligere primærtjenester og trussel om eiendomsskatt i julegave. Bærekraften og luftslottene i sentrumsplanen får imidlertid bevilget kunstig åndedrett også i det kommende året. Det er virkelig god grunn til å undre seg over prioriteringen hos posisjonspartiene i Hurdal.

Men det sluttet ikke med det. Høyrerepresentanten Bjørn Brekke stilte et grunngitt spørsmål om hvem som var forhåndsinformert om oppsigelsen av rådmannen tidligere i år. Ordføreren svarte at det var medlemmene i forhandlingsutvalget, noe som selvfølgelig er helt normalt. Men han innrømmet også at «et par partier til» var informert, et svar som fikk flere til å rekke opp hånden. Imidlertid ble videre spørsmål avbrutt ved at ordførerens partifelle Olaf Knai tok ordet og refset spørsmålsstilleren for å rote opp i ting som det helst ikke skal snakkes om i Hurdal. Andre som forsøkte å få ordet ble krast avvist av ordføreren med den begrunnelse at bare spørsmålsstiller hadde anledning til å kommentere saken. En helt ubegripelig og uakseptabel fremgangsmåte.

Som en av dem som ble nektet å ta ordet i denne saken, og som heller ikke er tilfreds med ordførerens svar, velger jeg derfor å bruke avisen til å stille Hurdals ordfører følgende spørsmål i full offentlighet:

1. Hvilke partier var forhåndsinformert om oppsigelsen av rådmannen?

2. Hvorfor ble ikke alle partier informert? Saken ville helt klart fått en bedre og riktigere behandling hvis alle partier, også opposisjonen, hadde fått anledning til å forberede seg.

3. Hvorfor fikk ordførerens partifelle lov til å ta ordet og uttale seg i forbindelse med Brekkes spørsmål når andre ble nektet både å kommentere og å stille tilleggsspørsmål?

Hemmeligholdet og fortielsene i denne saken er uverdig i et demokratisk samfunn og unødvendig i en liten kommune. Det gir grunnlag for rykter og spekulasjoner blant bygdefolket og det er en belastning for alt det politiske arbeidet i Hurdal. Spesielt ille er det når vi vet at den oppsagte rådmannen ble innvilget et og et halvt års full lønn fra Hurdal samtidig som hun gikk rett inn i en ny toppjobb på en annen kant av landet. Det er rett og slett vanskelig å tro at det ikke er personer i Hurdal som var klar over dette.

Opposisjonen i Hurdal kommunestyre kommer ikke til å gi seg før absolutt alle fakta kommer på bordet i denne saken.

Asle Hoel-Knai (Frp)

kommunestyrerepresentant

Hurdal

LES OGSÅ: Hurdal har vedtatt et budsjett som går 1,2 millioner i minus


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk