En god sykkelidé

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 31.12.16 06:00

LEDER: En god sykkelidé er å parkere sykkelen. På en sikker plass.

Akkurat som folk liker å låse bilen sin og parkere på et trygt sted, gjelder det samme for dem som har sykkel.

Godt nytt var det derfor å lese at det skal igangsettes planlegging av et såkalt sykkelhotell ved Jessheim stasjon i løpet av neste år. I enkelhet betyr dette innendørs parkering for sykler. Slike prosjekter er et samarbeidsprosjekt mellom Jernbaneverket, fylkeskommunen og kommunene. Det gjør at det tar tid å få dem vedtatt og gjennomført. Dette burde vært Jernbaneverkets eneansvar.

Samfunnets uttrykte ønske er at flere skal bruke offentlig transport, da gjerne tog som sees på som mest miljøvennlig. Den økende frekvensen av tog på Øvre Romerike har vist at folk gjerne reiser med tog, ikke minst pendlere på veg til og fra jobb. Det samfunnet ikke har fått til godt nok, er tilbringertjenesten i distriktene, for eksempel her på Øvre Romerike, og mulighetene til å parkere ved stasjonene.

I et dokument fra Jernbaneverket sies det at et hovedmål er å «Bidra til å øke mobiliteten og gi flere muligheten til å reise kollektivt». Det skal legges til rette for: «Kapasitetssterke og trygge parkeringsløsninger for sykkel og bil». Flott. Dette slutter vi oss til.

Ta en titt på stasjonsområdene på Øvre Romerike. Sykler er bundet fast i gjerder og stolper, noen steder i et parkeringsstativ. Men her er det mye å ta fatt i. Sykkelparkering, eller sykkelhotell, tar mye mindre plass enn bilparkering. Bygg det ut raskt. Det er relativt billig å få flere til å sykle og det kan gi stor effekt, til og med en helsegevinst kan man få ut av dette.

LES OGSÅ: Ønsker venterom ved Eidsvoll Verk stasjon


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk