En god løsning

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 11.01.17 06:00

LEDER. 5. desember i fjor åpnet Statens vegvesen bomstasjonen ved Langsletta på fylkesveg 33.

Denne bomstasjonen står nær Akershus grense og er satt opp for å finansiere utbyggingen av vegstrekningen Skreifjella- Totenvika i Oppland fylke. Denne vegen kostet vel 600 millioner å bygge og bilistene skal betale 34 kroner per passering. Det er ventet av bomstasjonen kan tas ned i 2031.

Med dette prosjektet er slett ikke fylkesveg 33 fra Minnesund til Gjøvik i det man kan kalle akseptabel stand. Fra Minnesund til Feiring, langs Byrudberga, er det mange som frykter det verste når de kjører der.

Nå skal dette også få en løsning, noe vi er svært glad for. Byggeprosjektet av ny veg gjennom Byrudberga er nå i ferd med å finne en finansieringsløsning. Det igjen betyr at Statens vegvesen kan sende prosjektet ut på anbud og i beste fall kan byggingen starte allerede i år.

Statens vegvesen har i samarbeid med Vegforum, samarbeidsorganet for fylkesveg 33, presentert nye tanker for bompengefinansieringen. Den allerede oppsatte bomstasjonen på Langsletta i Oppland blir eneste bomstasjon mellom Minnesund og Skreia. Det betyr en høyere takst enn dagens 34 kroner, sannsynligvis 42 kroner, men billigere enn om vegvesenet valgte en løsning med en bomstasjon også i Byrudberga.

Det gledelige med denne løsningen er at trafikken til og fra Feiring i sørlig retning slipper bompenger. For dem som pendler nordover blir det dyrere, men denne løsningen applauderer vi og håper departementet eller Stortinget ikke sier nei til forslaget.

LES OGSÅ: - Jeg tror vi har funnet løsningen for fylkesveg 33


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk