Eidsvoll Ap og valgløfter

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 02.01.17 17:00

LESERBREV. Så klarte Eidsvoll Ap endelig å få innført eiendomsskatt i kommunen.

Dette til tross for at daværende ordfører Einar Madsen i et intervju med EUB noen uker før kommunevalget i 2015 uttalte følgende: «Vi vil stemme mot eiendomsskatt også den neste perioden.»

På dette tidspunktet var alle store investeringer i kommende periode kjent og presentert av ordføreren.

Mens Ap på Stortinget kjemper mot stadig større økonomiske forskjeller i samfunnet og er svært bekymret for hvorledes en økning i egenandeler på rundt 2000 kroner vil bety for de med dårlig betalingsevne, påfører Eidsvoll Ap sine innbyggere uavhengig av betalingsevne en ekstra skatt fra 5.000 til 10.000 kroner pr. år.

Men, Hege Svendsen (sekretær i Eidsvoll Ap) gir svar på denne utfordringen i et leserinnlegg i EUB (12.12.16) hvor hun skriver:

«Det vil være muligheter for bostøtte og vi vil se på alle muligheter som finnes for å verne de som har vanskeligheter fra før.»

Med andre ord skal de som rammes av en usosial eiendomsskatt og ikke klarer å betale, overføres til forskjellige former for sosial understøttelse.

Men, Eidsvoll Aps kreative innsats for å etablere flere særskatter for kommunens innbyggere, stopper ikke der. I et Facebook-innlegg framkommer det følgende forslag på en ny særbeskatning:

«Kan ikke kommunen kreve inn en sum av for eksempel hver leilighet og enebolig som bygges for avsetning til trafikksikring og framtidig skole/barnehage. Når man kjøper leilighet/hus så er kr 10.000.- - kr 50.000.- en veldig liten sum å betale.»

Den samme Hege Svendsen kommenterer dette innlegget på følgende måte:

«Vi skal ha trafikksikkerhetsplan opp på nyåret. Da kan jeg ta med meg innspillene dine.»

Nå kommer dette selvsagt ikke inn i Eidsvoll Aps valgprogram for neste periode, og partiet vil selvsagt hevde at dette ikke er aktuelt. Men, vi har fått demonstrert hvor liten betydning valgløfter har å si for Eidsvoll Ap. Det er derfor å håpe at velgerne ikke engang til lar seg lure hva gjelder Eidsvoll Ap og valgløfter. Særlig når det gjelder å påføre innbyggerne kommunale særskatter.

Jens-Petter Jensen

Eidsvoll Verk

LES OGSÅ: Viljen ikke har vært til stede i Eidsvoll Arbeiderparti

LES OGSÅ: Eidsvoll Arbeiderparti, eiendomsskatt og brutte valgløfterComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk