Bygg p-plasser

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 21.12.16 06:00

LEDER. I tirsdagsavisen (eub.no dagen før), sto en alvorlig varaordfører på parkeringsplassen ved Eidsvoll Verk stasjon.

Budskapet fra Einar Madsen (Ap) var klart og tydelig: noe må gjøres med parkeringsforholdene ved stasjonen.

Det er ikke vanskelig å være enig med ham. Det er heller ikke vanskelig å være enige med andre politikere og privatpersoner som har stått i omtrent samme positur i vår avis både på Eidsvoll Verk og andre stasjoner i distriktet de siste årene. Det er blitt noen av dem etter hvert. Parkeringsforholdene ved våre sentrale kollektivknutepunkter varierer fra passe dårlige til ganske håpløse, men noen lyspunkter innimellom.

Forholdene på Eidsvoll Verk er blant de verre. Kravet fra Madsen er at det må bygges i høyden - alternativt at man graver seg nedover. Med den massive husbyggingen som er planlagt rundt stasjonen, den planlagte 1814-byen, ligger det i kortene at man ikke kan breie seg utover.

Det er ikke vanskelig å gi varaordfører Madsen full støtte i denne saken. Dessverre skjer det ingen ting. Politikerne i Eidsvoll har hatt en rekke møter med Jernbaneverket. Det har sikkert ikke manglet på møter og henvendelser i Ullensaker heller.

Jernbaneverket skal omstrukturere og bytte navn. Men nytt navn og logo løser nok lite. Det ser det heller ikke ut til at henvendelser fra lokalpolitikere gjør. Selv om Madsen sier at «vi gir oss ikke». Politiske utspill i lokalavisen om at her må noe gjøres, kan vi i hvert fall konkludere med at ikke har ført fram, så kanskje noen kan komme opp med en ny strategi?


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk