Boliger først

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 29.12.16 06:00

Det er noen øyeblikk som peker seg ut fra 2016. At Eidsvold Turn burde ha slått ut Strømsgodset er en av dem.

Med det mente han at man måtte definere et område hvor man ønsker å samle folk. Man må unngå at sentrum flyter ut ved for eksempel å tillate detaljhandel i utkanten. Han var også klar på at «uten folk blir det ikke noe sentrum».

I går presenterte EUB en oversikt over planlagte prosjekter i og rundt Eidsvoll sentrum, Sundet. Det viser at det etter hvert vil bli mye folk som bor i og nær sentrum. De fleste av disse prosjektene er boligprosjekter og viser at det i løpet av relativt få år vil bli bosatt noen tusen flere mennesker i og rundt Sundet.

Ekteparet Bjørn Dæhlie og Vilde Falck-Ytter framstår sammen som den framoverlente, optimistiske utbyggeren som har tro på Sundet. Bjørn Dæhlie har også vist at han har evnen til å realisere sine prosjekter. Med folk på plass i boliger, vil det også gi grunnlag for mer handel og næringsliv.

Så langt er det bare Wergelandskvartalet som synes å ha handelsvirksomhet med i sitt prosjekt. Det betyr handel i sentrum, slik Dokk Holm påpekte. Det bør også bli handel i Sundgata 11 (naboen til polet) når det dukker opp et prosjekt på den tomta.

For en del år siden var det handel i Sundgata helt opp til Rubis. Om den tiden kommer igjen er uvisst, men det er ønskelig at det blir butikker, kafeer og restauranter på gateplan for at Sundet skal bli et levende sentrum igjen med et tilbud til alle de som bor i og nær Sundet, er fornøyd med. I framtida er det ikke sikkert at drømmen er å reise to-tre mil for å finne et kjøpesenter om tilbudet er godt nok i Sundet.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
- Vi vil vel ikke ha det sånn på Råholt?
LESERBREV. Råholt er under stort press fra flere utbyggere som ønsker å utvikle sine eiendommer. Dette er både naturlig og forståelig.
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk