Boliger først

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 29.12.16 06:00

Det er noen øyeblikk som peker seg ut fra 2016. At Eidsvold Turn burde ha slått ut Strømsgodset er en av dem.

Med det mente han at man måtte definere et område hvor man ønsker å samle folk. Man må unngå at sentrum flyter ut ved for eksempel å tillate detaljhandel i utkanten. Han var også klar på at «uten folk blir det ikke noe sentrum».

I går presenterte EUB en oversikt over planlagte prosjekter i og rundt Eidsvoll sentrum, Sundet. Det viser at det etter hvert vil bli mye folk som bor i og nær sentrum. De fleste av disse prosjektene er boligprosjekter og viser at det i løpet av relativt få år vil bli bosatt noen tusen flere mennesker i og rundt Sundet.

Ekteparet Bjørn Dæhlie og Vilde Falck-Ytter framstår sammen som den framoverlente, optimistiske utbyggeren som har tro på Sundet. Bjørn Dæhlie har også vist at han har evnen til å realisere sine prosjekter. Med folk på plass i boliger, vil det også gi grunnlag for mer handel og næringsliv.

Så langt er det bare Wergelandskvartalet som synes å ha handelsvirksomhet med i sitt prosjekt. Det betyr handel i sentrum, slik Dokk Holm påpekte. Det bør også bli handel i Sundgata 11 (naboen til polet) når det dukker opp et prosjekt på den tomta.

For en del år siden var det handel i Sundgata helt opp til Rubis. Om den tiden kommer igjen er uvisst, men det er ønskelig at det blir butikker, kafeer og restauranter på gateplan for at Sundet skal bli et levende sentrum igjen med et tilbud til alle de som bor i og nær Sundet, er fornøyd med. I framtida er det ikke sikkert at drømmen er å reise to-tre mil for å finne et kjøpesenter om tilbudet er godt nok i Sundet.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
«Er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene?»
LESERBREV. Berit R. Ruud vi fortsette å skrive.
Tilfreds med innsigelsen
LESERBREV. Ullensakers ordfører Tom Staahle har både i politiske møter og utad i media framstått som svært provosert over innsigelse mot kjøpesenter langs E6 ved Kløfta.
En skremt og forundret ordfører
LEDER. I et leserinnlegg i EUB 14. februar anklager ordfører Tom Staahle i Ullensaker meg for å være skremmende uvitende.
Norge trill rundt NOTUSED
INVITERT. Vi har vært innafor og ledd med Stian og Øystein, skriver Invitert-skribent Tom Stalsberg
Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående NOTUSED
LEDER. Vi forventer kunstgressbane.
Er vi politikere i lomma på utbyggerne?
LESERBREV. «Alle» har vel fått med seg de siste utspillene i EUB om utbygging i Eidsvoll kommune.
Ulovlig parkering NOTUSED
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.
Spørsmål til ­biskopen
LESERBREV. Jeg ser at biskop Atle Sommerfeldt har det travelt om dagen med å forsvare Kirkemøtets vedtak om å innføre vigselsliturgi for likekjønnede.
Glede over jobb NOTUSED
LEDER. Kanskje kan det sammenliknes med å vinne i Lotto når man er en av 250 søkere til en jobb og man får den.
En stor takk til Hurdal
LESERBREV. Jeg vil takke for et flott arrangement på lørdag.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk