Anlegg til evig tid

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 07.01.17 06:00

LEDER. Ullensaker Skytterlag har sitt anlegg på Teigen skytebane sør for Jessheim sentrum på grensa og delvis inn i Jessheimmarka.

Banen er nå nærmest «bygget inn» av boligbyggingen i området som er satt av til boligbygging i Ullensakers kommuneplan.

En avtale fra 1933 har trolig vært avgjørende for at skytterlaget fortsatt eier og har litt aktivitet på Teigen skytebane. I den avtalen står det at skytterlaget er sikret bane til «evig tid». Hadde ikke skytterlaget hatt denne avtalen er det sannsynlig at laget og aktiviteten hadde lidd samme skjebne som gokartaktiviteten på Nordbymoen. Det kom aldri noen erstatningsbane da området ble gjort om til boligområde, og aktiviteten døde.

Teigen skytebanes standplassanlegg ble rammet av brann for vel fem år siden. Standplassen er ikke bygd opp igjen da man har vært innstilt på å flytte til en ny bane.

Nå ser det ut til at skytterlaget kan få realisert sine planer på Hauersteter. Nord for stasjonen og Hauerseter leir, parallelt med skinnesmia, har skytterlaget fått laget et reguleringsforslag som nå skal til behandling. Dette er i et skogområde og banen er tenkt bygget ned i terrenget for å skape minst mulig støy.

Slik vi ser planene, bør dette være realiserbart. Det bør også være spiselig for politikerne i Ullensaker som snarest mulig ønsker å få frigjort tomta til Teigen skytebane til boligformål og delvis omkjøringsveg.

Støy fra skytebanen bør ikke være noe problem her. Noe støy er det allerede fra jernbane, E6 og fly. Det er alltid vanskelig å plassere støyende aktiviteter, men her må man ha funnet rett plass.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
Er vi lettlurte? NOTUSED
INNSPILL. EUBs Erik Øsmundset om kort, app-er og rabatter.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk