Den usosiale skatten

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 19.12.16 06:00

LESERBREV. Det måtte jo komme i Eidsvoll og, så lenge vi styres av en rådmann som ikke ser ut til å eie begrensninger og at flertallet av politikerne bare dilter med.

Mye av denne ekstra skatten går nok med til å dekke de 24 nye stillingene som Eidsvoll kommune oppretter.

LES OGSÅ: «Mange tviler på lovligheten av eiendomsskatt. Er dobbelt beskatning lovlig?»

Blir svært betenkt når jeg leser i et innlegg i avisa fra John H. Retterås at forskjellige virksomheter innenfor Eidsvoll kommune har et sykefravær på fra 10 til 20 prosent. Skremmende høyt sykefravær, og det er vel da naturlig å spørre om det er enklere for administrasjonens ledere å bare ansette flere enn å rydde opp i det høye sykefraværet. Ser at dette kan være en svært ubehagelig prosess, men dette er absolutt en jobb som må gjøres. Hvis ikke dette blir tatt tak i så vil nok sykefraværsprosenten bare fortsette å stige enda mer.

Mener også at administrasjonens ledere og de folkevalgte har en stor jobb å gjøre med å effektivisere driften i kommunens virksomheter og er sikker på at effektivisering vil kunne frigjøre betydelige beløp.

LES OGSÅ: Det blir ikke eiendomsskatt hvis Høyre får bestemme

Har i nesten 50 år betalt min skatt og er klar over alle velferdsgodene vi får tilbake fra det offentlige, men synes nå at med denne ekstra og svært usosiale skatten så renner begeret over.

Tor Rognstad, Eidsvoll


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

Meninger
Observasjoner og irritasjoner i trafikken NOTUSED
SMÅTT. Svein Furland har noen tenker å dele om trafikken.
Yrkesfag under press NOTUSED
LEDER. Mureryrket sliter med rekrutteringen.
Talenter på snø NOTUSED
LEDER. Det er ikke lett å drive vinteridrett på Øvre Romerike om dagen.
Denne gangen er det personlig NOTUSED
KOMMENTAR. Jeg skal ikke hevde at jeg vet hvordan det er for familien Maslanek på Algarheim å leve med et sterkt handikapet barn, men dessverre vet jeg en god del om diagnosen, skriver Roger Aarli-Grøndalen
«Det grønne skiftet» og skogen
LESERBREV. «Det grønne skiftet» er mye framme i debatten nå, og de fleste av oss forstår det vel slik at framtidig forbruk og arbeidsplasser i størst mulig grad skal baseres på fornybare og ikke forurensende ressurser.
Henrik Wergelands sølvpokal bør få en mer verdig plassering enn i dag
LESERBREV. For en del år siden diskuterte Eidsvoll kommunestyre skjebnen til den berømte sølvpokalen dikteren skjenket sin hjembygd da han lå på dødsleiet.
Hilsen grasrota NOTUSED
LEDER. Grasrotandelen ble lansert av Norsk Tipping 1. mars 2009.
Forberedelse til framtidig eldreomsorg i Eidsvoll
LESERBREV. Helseutvalget i Pensjonistforbundet Akershus har utarbeidet en prognose på befolkningsutviklingen av eldre 80+ i alle kommunene i Akershus.
Må ikke ha DAB NOTUSED
LEDER. Denne uka startet stengningen av FM-nettet. Men man må bevege seg ganske langt nord i vårt langstrakte land for å bli berørt av endringen.
Arne Ekeland er den største etter Munch NOTUSED
INVITERT. Hva gjør Eidsvoll kommune før 14. august 2018? 110 år siden Ekeland ble født, en bra anledning til å snakke sammen og handle, mener Tom Stalsberg i denne Invitert.
ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk