Det nye flyplasskrysset over E6 til 141 mill. kroner er åpnet for trafikk

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Glen Widing
glen@eub.no | 926 68 857
Publisert: 15.09.16 09:15

JESSHEIM. Åpnet denne uka. Se video.

Onsdag 14. september ble den nye avkjøringen fra E6 nord i retning Gardermoen åpnet.

- Rampen fra E16 og til E6 nordgående ble åpnet for trafikk natt til 15. september, melder Einar Søberg i Statens vegvesen.

141 millioner

Flyplasskrysset har kostet drøyt 141 millioner kroner å bygge. I tillegg kommer kostnader til blant annet tomtekjøp, rekkverk og annet arbeid gjort i regi av Statens vegvesen.

Arbeidet har pågått siden sommeren 2015, for reguleringsplanen for det nye terminalbygget på Gardermoen, krever at Flyplasskrysset skulle åpne for trafikk før terminalen åpner våren 2017.

Det gamle krysset ved Gardermoen Business Center vil bestå.

LES OGSÅ: Frykter støy fra det nye krysset

- Inntil videre kan trafikantene bruke både nye og gamle ramper mellom E16 og E6 ved Jessheim nord. Rampene som har vært i drift siden 1997 står til nytt næringsparkkryss nord for eksisterende kryss er bygd. Finansieringen av dette er ikke avklart, noe som gjør at det er uvisst når dette krysset bygges, sier Søberg.


Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk