Bommen - nok en gang

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Publisert: 29.12.16 17:00

LESERBREV. Hovedutvalget for næring, plan og miljø vedtok høsten 2016 en innstilling til kommunestyret om at Dorrsbakken/Hagabakken med nåværende bom skulle åpnes, skriver Arne Körner Haugen.

Kommunestyret besluttet også enstemmig at bommen skulle åpnes. Jeg kunne ved selvsyn den 25.10.16 se at bommen fortsatt var stengt.

Derfor ble et spørsmål sendt lederen i «næringsutvalget» om hvorfor bommen fortsatt ikke var åpnet. I utvalgsmøtet den 1. november fikk jeg skriftlig svar som kort fortalt var at kommunen og vegvesenet ikke var enige om den foreslåtte skiltingen. Nytt forslag var oversendt vegvesenet (ca. 1.11).

Jeg har senere stilt spørsmål om hvordan saken nå står, og fått til svar at kommunen og vegvesenet fortsatt ikke er enige, og at saken ville bli sendt «til høyeste hold i vegvesenet». Altså skylder kommunen fortsatt på vegvesenet.

En vegskilting som dette behandles etter «forskrift om offentlige trafikkskilt». Her står det klart: Før et vedtak treffes kan alle parter - regionvegkontoret, politiet og kommunen - få uttale seg. Regionvegkontoret kan også treffe vedtak. Det kan også treffes midlertidig vedtak for et tidsrom av inntil tre måneder uten at det er innhentet uttalelse fra partene. Etter § 29 har kommunen myndighet til å treffe vedtak om å sette opp offentlige trafikkskilt på kommunal veg.

Vegkontoret og politiet har altså uttalerett, men ikke bestemmelsesrett. Dette er det kommunen selv som har. Kriteriet er at det skal være et kommunalt vedtak på skiltingen, og det er det. Ifølge denne forskriften hadde også kommunen anledning til å treffe et midlertidig vedtak. Bommen kunne således vært åpnet rett etter kommunestyrevedtaket.

Jeg skjønner godt alle de som undrer seg over hvorfor vegen fortsatt er stengt. Det er også mulig å åpne bommen med den skiltingen som er der i dag. Dette burde ikke være noe problem. Det er bare i de senere år at noen plutselig fant på at vegen var farlig å ferdes på.

Arne Körner Haugen Leder Eidsvoll FrpComments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk