Trafikksikkerhet ved E16 i Nannestad

Print Skriv ut

Publisert: 24.11.16 16:55

LESERNES EUB: MDG mener at man skal få penger inn på konto for å sykle.

I forbindelse med nasjonal transportplan som skal etableres våren 2017 for perioden 2018-2029, så håper jeg det er flere politikere i hele "bredden", som bør bidra til å fremheve behovet for gang og sykkelveg mellom Piperudkrysset og Åmålkrysset på E16 i Nannestad.

Den gang E16 ble etablert fra rv. 35 var det ikke satt av midler til hverken lys eller gang/sykkelveg. I dag er kommunens mest befolkede tettsted isolert fra å sykle eller gå langs E16, da dette er nærmere livsfarlig med over 20.000 kjøretøypasseringer i døgnet, med null lys langs vegen og en elgovergang som er så smal at det er risikosport å sykle igjennom den.

I tillegg er veiskulderen så smal at den heller ikke egner seg til sykling uten å ha gode balanseegenskaper. Jeg kan forstå at dette er en nasjonal vei og at kommunen fokuserer på sine egne veier, men selv om de har sagt at de ikke kommer til å gjøre noen innspill sentralt, så bør vi andre gjøre det.

Jeg har tatt opp dette med eget parti i stortinget som sitter med nasjonal transportplan og vil fortsette den dialogen. Andre bør også komme på banen. Det er i dag mulig å sykle mellom Gardermoen og Nannestad, men siden det ikke er gang og sykkelveg hverken mellom Åmålkrysset og Nannestad eller på E16, så er det på tide vi tar opp trafikksikkerheten for de myke trafikantene og miljøet i ei grønn bygd i vekst.

For den store befolkningsveksten, som kommer i forbindelse med hovedflyplassen vår, trenger vi gang og sykkelveg og veglys fra Maura.

Espen Skaar
Kommunestyrerepresentant for Høyre
Nannestad


Print Skriv ut
View story related info

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk