Flere innlegg fra denne brukeren

Toner fra store og toner fra små

Print Skriv ut

Publisert: 27.10.16 20:00

LESERNES EUB: Lørdag 29. oktober er det tid for Eidsvoll janitsjarkorps' høstkonsert «Toner fra store og toner fra små» i Panorama.

EJK har ofte med (lokale) musikalske gjester på sine konserter, og denne gangen er det tre sangelever fra kulturskolen under ledelse av Hilde Mehlum som skal glede både publikum og korpset med sine flotte stemmer.  Caroline Dewson, Angelica Hovik og Isabelle Hauge skal synge fra kjente musikaler, blant annet «Sound of Music», og med unntak av avslutningsnummeret hvor Caroline synger med korpset, akkompagneres de av Øyvind Stenrud på piano.

Som kjent feiret korpset sine første 70 år i mai, og onde (eller kanskje spøkefulle) tunger mente at gjennomsnittsalderen på medlemmene ikke var så langt unna. Dette er selvsagt satt på spissen, men savnet av flere unge medlemmer var så absolutt til stede. Derfor var det veldig hyggelig at det kom fire unge, nye ved sesongstart, så nå er hele fem av korpsets 37 musikanter under 18 år. Aldersspredningen vises best i barytongruppa hvor både korpsets yngste (13) og korpsets eldste (80) spiller.  

Konserten blir korpsets tredje i høst. Det startet med et korpstreff sammen med EVM og Sørum musikklag på Søndre Samfund, og sist søndag gjestet det Nes kulturhus under Nes janitsjarkorps' høstkonsert. Neste på programmet er konsert sammen med Hadeland janitsjar og Hønefoss Ungdomskorps på Gran i Hadeland 12. november. Høstsesongen avsluttes med tradisjonell julekonsert i Eidsvoll kirke tredje juledag.

Vel møtt til en variert konsert med en blanding av tradisjonell korpsmusikk, utdrag fra kjente og kjære musikaler samt annen type musikk arrangert for korps. Ikke tid, sier du? Ingen fare. Konserten varer en times tid, og den timen tar du igjen natt til søndag. 


Print Skriv ut
View story related info

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk