Skifter til LED, fullføres før sommeren 2017

Print Skriv ut

Publisert: 09.12.16 16:45

LESERNES EUB: Tirsdag denne uken vedtok kommunestyret i Nannestad at prosessen med utskifting av gatebelysningen til LED fremskyndes.

Kommunestyret legger til grunn at utskifting av gatelysanlegget til led fullføres før sommeren 2017, kan man lese i møteprotokollen fra tirsdagens kommunestyremøte.

LES OGSÅ: Lampene forblir mørke, pengene er brukt opp

Tar ansvar
Kommunen er en viktig aktør i trafikksikkerhetsarbeidet, og som veieier, barnehage -og skoleeier, arbeidsgiver, ansvarlig for beboernes helse og trivsel, har kommunen et stort ansvar for å forebygge ulykker, og i denne saken viser kommunen og politikerne at de tar dette ansvaret på alvor.


Nannestad kommune har ansvaret for om lag 2000 gatelys, og nå skal alle byttes. Arbeidet med dette skal etter planen starte i januar neste år.
Utskiftingen vil koste rundt 7 millioner kroner, og er en stor investering, men dette vil man tjene inn på lavere strømforbruk og mindre vedlikehold.

Fordeler med LED-armaturer
* Sammenlignet med tradisjonelle lyskilder har LED-belysning mange fordeler. Spesielt når "grønnere" miljø, drift- og vedlikeholdskostnader vektlegges.
* Levetid for veibelysning er mer enn 100.000 timer, som tilsvarer 25 til 35 år.
* Store besparelser på vedlikeholdskostnader på grunn av den lange levetiden.
* Benytter linser i stedet for reflektorer, som gir mindre lystap.
* Ikke strølys - mindre lysforurensning.
* Tenner øyeblikkelig med full lysstyrke ned til minus 40 grader.
* Lyskilden inneholder ikke kvikksølv.
* Det er ingen UV-stråling i lyset.* Mer enn 90 prosent av armaturen kan resirkuleres.

Kilde: Energyoptimal.no

Nannestad bygdeliste


Print Skriv ut
View story related info

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk