Hadde Høyre faktisk snudd steiner, så hadde de muligens fått seg en overraskelse

Print Skriv ut

Publisert: 09.11.16 11:33

LESERNES EUB: Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt glad inni meg når jeg kunne lese i EUB at Høyre hadde løsningen på budsjettet i kommunen uten å innføre eiendomsskatt.

Det er beklagelig å si at gleden ble kortvarig når jeg hadde lest hele stykket og det synes å konkludere med at de er i mot eiendomsskatt, uten å ha noe alternativ?

Jeg må si jeg blir litt overrasket over at Tone W. Trøen, som er styremedlem i Eidsvoll Høyre, vet så lite om Eidsvoll sin drift og hvorfor eiendomsskatten ligger som forslag.

Eidsvoll kommune skal de neste 4 år investere for flere hundretall millioner i barnehage, skole, omsorg og helse. For å få dette til må kommunen låne penger. Dette lånet innebærer at vi hvert år må ut med 30-45 millioner for å dekke inn kostnadene til renter og avdrag, på våre investeringer. Eiendomsskatten går ikke inn i den daglige driftene men til investeringer.

Til informasjon, Eidsvoll har det laveste kostnadsnivået på tjenestene av samtlige kommuner i Norge. Ingen drifter tjenestene så billig som Eidsvoll. Så hvor vil Trøen og Høyre kutte da?

Det stemmer ikke at Eidsvoll ikke har satt hverdag rehabilitering i system. Vi har et innsatsteam som gjør en kjempe jobb. Vi inviterte de til medlemsmøte i Eidsvoll Ap , kanskje et forslag til Høyre? Så lærer dere litt mer om driften i Eidsvoll. Når det gjelder demente så har vi i Eidsvoll Ap jobbet for å få en demenskoordinator i full stilling. Det ligger nå inne i rådmannens forslag.

Eidsvoll Ap har også forslag i neste kommunestyremøte om at Eidsvoll skal bli demensvennlig kommune. I tillegg til det så har vi forslag om å utrede muligheten for at Vilberg kan bli livsgledesertifisert sykehjem. De sykehjemmene som er livsgledesertifiserte er sykefraværet gått ned og trivsel har gått opp.

Det ligger 6 nye stillinger til hjemmesykepleien i budsjettforslaget og penger til velferdsteknologi.
Det er vi i Eidsvoll Ap glad for det har vi ønsket oss.

Det er ikke noen i Eidsvoll Arbeiderparti som ønsker å innføre en eiendomsskatt, så om Høyre, Frp, Pensjonistpartiet eller hvem det måtte være, har løsningen på dette, så vis oss tallene. Vi har ikke bestemt oss før vi stemmer i kommunestyresalen. Så vis oss hvor dere mener vi kan kutte. Hva ønsker dere å prioritere bort?

Ønsker dere å utsette skolen på Vilberg som så mange barn har ventet på i årevis? Vil dere beholde brakkene på Råholt skolen? Ønsker dere ikke å bygge flere sykehjemsplasser ? Ikke vær feig å slå politisk mynt på dette og lat som at å få ned sykefraværet vil gi oss 30 millioner i investeringer. Eller start underskriftskampanje før dere viser velgerne alternativet. Det er å føre velgerne bak lyset. Gi oss alternativene så skal vi se på det.

Det er tøft å ta upopulære avgjørelser. Vi vet vi kan unngå eiendomsskatt men da får vi ikke investere i gode skoler, omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Vi i Eidsvoll Ap ønsker at Eidsvoll skal være den beste kommunen å vokse opp i og bli gammel i. Da må vi investere i fremtiden i dag. Ikke skyve det foran oss og overlate det til våre barn. Det er på tide at vi ruster opp skolene våre og bygger nok sykehjemsplasser.

I motsetning til Høyre så ønsker vi ikke å gjøre det verre for de som har det tøft fra før, og vil derfor se på flere muligheter og ordninger.

Ole Guttorm Brenden
Leder Eidsvoll Arbeiderparti og stortingskandidat Akershus Arbeiderparti


Print Skriv ut
View story related info

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk