Flere innlegg fra denne brukeren

Eiendomsskatt i grunnlovsbygda!

Print Skriv ut

Publisert: 10.12.16 09:30

LESERNES EUB: Eidsvoll Høyre ønsker ikke eiendomsskatt og har mange forslag for å unngå den.

Tirsdag 13. desember er det kommunestyremøte hvor posisjonen vil stemme for innføring av denne urettferdige og unødvendige skatten!

Det blir ikke eiendomsskatt hvis Høyre får bestemme! 

Eiendomsskatt-spøkelset er over oss, igjen! Eiendomsskatt er skatt som betales på bakgrunn av verditaksering eller ligningsverdi på fast eiendom, bolig eller næring. Ifølge tall fra SSB har både omfanget av og inntektene fra eiendomsskatt hatt en jevn økning fra 2007. 365 av 428 kommuner har i 2016 eiendomsskatt. Skattesatsen varierer fra 2 promille til maks 7 promille av eiendommens verdi, men den kan reduseres noe med bunnfradrag.  

Rådmannen i Eidsvoll har lagt frem sitt budsjettforslag for 2017 og handlingsplanperioden 17-20, der legger han inn eiendomsskatt på boliger for alle innbyggere i kommunen fra 2019. Flertallet i kommunestyret (Sp, Ap og SV) har vedtatt at de går for eiendomsskatt slik som rådmannen foreslår. Eidsvoll Høyre mener det er mulig å tenke alternativt. Vi (les politikerne) må tenke løsninger som for eksempel:

* Ta i bruk større grad av velferdsteknologi og digitalisering av ulike tjenester
* Effektivisere kommunens drift med 1 prosent årlig ved å gjøre jobben på andre måter
* Redusere sykefraværet som tidvis er ekstremt høyt og koster kommunen mye
* Ikke innføre eiendomsskattesjef fordi vi ikke vil innføre eiendomsskatt
* Legge inn økte skatt- og rammeinntekter, samt alle kjente kostnadsutfordringer
* Ikke bygge "Nye Søndre Samfunn", men heller utvikle "hjertet av Råholt"
* Eventuelt forskyve investeringer så vi bygger i takt med økonomien
* Sørge for godt vedlikehold fremover så etterslepet ikke blir så stort som det er nå
* Selge bygningsmasse vi ikke skal bruke og samlokalisere tjenester der det er fornuftig
* Få økonomisk oversikt og eierskap over alle våre (41!) IKS-avtaler
* Våre budsjettforslag: prosjekt "Hjerte av Råholt", "Aktivitetsprosjekt i Sundet", ernæringsfysiolog, hjemmebesøk for eldre, opprettholde kommunal egenandel til idrettsanlegg og ikke øke billettprisen på Råholt Bad.    

Eidsvoll Høyre har laget et alternativt budsjettforslag uten eiendomsskatt. Vi ønsker ikke denne skatten som rammer alle (eldre, enslige, nyetablerte og andre) bare fordi de bor i Eidsvoll. Vi har lagt frem vårt alternative forslag i formannskapet 22. november og vil legge dette frem i kommunestyret 13. desember. Vi er vært svært åpne i denne prosessen og invitert alle de andre partiene til å være med og samarbeide for å unngå eiendomsskatt.  

Tone Cicilie Danielsdatter, gruppeleder i Eidsvoll Høyre 


Print Skriv ut
View story related info

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk