Billettene forsvant på et blunk - ekstraforestilling er satt opp

Comments Kommentarer Print Skriv ut
Av Jan Arne Sandholtbråten
jason@eub.no | 958 12 930
Publisert: 30.09.16 06:00

EIDSVOLL. Tom Stalsberg gjentar suksessen fra i sommer med gamle lysbilder og musikk

Dagblad-journalist Tom Stalsberg fra Råholt, kjent under klengenavnet St. Abbe, jobbet som frilansjournalist i Eidsvold Blad og Ullensaker Blad fra seint på 1970-tallet til midt på 1980-tallet. Der er bilder fra denne perioden som presenteres på St. Abbe-kveldene.


EKSTRAFORESTILLING

Mimrekveldene med St. Abbe er veldig populære. Arrangementet på Søndre Samfund på Råholt 3. november er allerede utsolgt. Derfor settes det opp en ekstraforestilling på Festiviteten på Eidsvoll Verk onsdag 9. november.

- Jeg skulle gjerne har vært på Søndre Samfund eller på Panorama, men begge stedene er opptatt, forteller Tom Stalsberg som sjøl står som arrangør sammen med Vidar «Piters» Pettersen.


BILDER FRA HELE EIDSVOLL

Opplegget blir det samme som under suksessforestillingen i juni.

- Jeg skal vise bilder fra den perioden jeg jobbet i Eidsvold Blad, fra 1977 til 1986. Denne gangen blir det bilder fra hele Eidsvoll, presentert sammen med tekster som jeg har skrevet til bildene, forteller Stalsberg.

- Totalt skal jeg vise om lag 180 bilder, alle i svart /hvitt, selvfølgelig. Det var jo det vi jobbet med den gangen, sier Stalsberg.


MUSIKK

I tillegg til lysbildeshowet skal bandet «Råholt manufaktur» underholde. Det består av fem musikere fra Ullensaker med Øyvind Mo Larsen i spissen.


BOKUTGIVELSE

De gamle avisbildene til Stalsberg skal også bli bok.

- Den har fått navnet «Eidsvollinger» og lanseres under forestillingen på Søndre Samfund torsdag 3. november, forteller Stalsberg.

- Jeg gir ut boka på eget forlag, Stabbe forlag, og den trykkes i 800 eksemplarer, forteller han.


180 SVART/HVITT-BILDER

- Boka kommer til å inneholde om lag 180 bilder, både fra den forrige og de kommende lysbildeshowkonsertene. Min gode venn, forfatteren Levi Henriksen, skriver forordet, og redaktøren i Eidsvold Blad den tida jeg jobbet der, Bjørn Terje Kaspersen, skriver etterordet, forteller Tom Stalsberg.

Boka selges under lysbilde-forestillingene og hos lokale bokhandlere.Comments Kommentarer Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk