Fant knokler på foreldrenes grav

Print Skriv ut
Av Jan Arne Sandholtbråten
Redaksjonen
Publisert: 30.06.09 09:54

Flere knokler ble rakte fram da Karin Furuseth skulle stelle sine foreldres grav på Langset kirkegård.

– Dette er helt grotesk. Det første som slo meg var: «Er dette det som er igjen av far?», sier Karin Furuseth på Finstad i Eidsvoll.

– Slikt skal jo ikke skje. Jeg fikk problemer med å sove natta etter, forteller hun.

MAKABERT
Det makabre funnet ble gjort søndag da Karin og ektemannen Bjørn stelte Karins familiegrav.

– Mor ble gravlagt for bare én måned siden. Gravplassen har ennå ikke vokst til. Da vi kom igjen etter ferie, var det så stygt rundt grava at vi tok med oss ei jernrive for å få vekk store steiner før vi skulle plante nye blomster, forteller Karin Furuseth.

Da de rakte vekke steiner i overflata, rakte de også fram knokler; et 30 cm langt bein som trolig stammer fra en arm, en ryggvirvel og et ribbein.

SLEKTNINGER
– Dette er ei familiegrav. Her ligger besteforeldrene mine, her ble faren min begravd i 1985. Det er sannsynligvis levningene etter mine nære og kjære slektninger som nå er kommet opp i dagen, sier Karin Furuseth.

Da Eidsvoll Ullensaker Blad besøkte kirkegården, ble det også oppdaget noe som meget vel kan være en menneskeknokkel, helt åpent på en annen grav.

– BEKLAGER
– Dette var trist. Jeg beklager at noen er kommet over slike deler, kommenterer kirkeverge i Eidsvoll, Arnhild Ingeborgrud.

– Det er jo ikke uvanlig å finne slike rester når man graver opp nye graver på en kirkegård, men da skal levningene graves ned igjen. De skal legges i bunnen av grava med et jordlag over før neste begravelse finner sted.

– Her må det ha fulgt med noe som graveren ikke har sett, og det er veldig beklagelig. Jeg tok kontakt med kirketjeneren straks dette ble kjent, og nå er alle levninger gravd forsvarlig ned igjen, forteller Ingeborgrud. 

Print Skriv ut
EUB starter snart med daglige nyhetsbrev. Få de beste lokale sakene rett i innboksen.

ARKIV

Eidsvoll Ullensaker Blad benytter informasjonskapsler (cookies) for å gi bedre kundeservice, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler her.

Lukk