Sportsgigant til Jessheim etter ti år med planlegging


Når XXL åpner butikk i Skovly, er det etter mange års samtaler og planlegging.

- Jeg har ikke regnet på det, men tar jeg ikke mye feil har vi vært i dialog med Tore Kværner i ti år om et lokale. Det har vært et langt svangerskap, ler XXLs kjededirektør Anders Fjeld.

Han understreker at kjeden lenge har ønsket å etablere seg på Jessheim. Til høsten åpner den nye butikken i Skovly Vest.

- Vi har snakket mye med Tore, og sett på andre alternativer. Men det gjelder å sitte rolig i båten og vente på det beste, og det har vi fått med denne kontrakten. Ikke noe annet varehus har vi ventet på så lenge som dette, sier han.


VEKST OG STORT OMLAND

- Hvorfor Jessheim?

- Det er tre ting som er viktig i denne bransjen, og det er beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Vi er på Strømmen også, men den butikken krangler ikke for mye med Jessheim. Neste er på Hamar. Jessheim har et imponerende nedslagsfelt med stor lokal vekst og et stort omland. Målet er at alle mellom Jessheim og Kongsvinger skal finne julegaver hos oss neste jul, påpeker Fjeld.

- Ingen sure miner for lang ventetid altså?

- Nei, man kan aldri vente for lenge på noe godt.


FØRST

XXL på Jessheim blir blant de aller største i landet, og den første i ny drakt.

- Vi har noen milepæler i konseptet der vi løfter butikkene vesentlig. I høst kommer vi med et nytt konsept, og Jessheim blir det første varehuset i den neste generasjonen som foreløpig bare er på skissestadiet.

- Hvor stort er 4000 kvadratmeter i deres verden?

- Stort. Bare noen få varehus matcher denne. XXL skal være størst, vi kommer ikke til 500 kvadratmeter, understreker Anders Fjeld.