- Vi har rett og slett aldri hatt store nok lokaler til dem før


Tore Kværner i HK Eiendom og Jessheim Storsenter har i flere år jobbet for å få sportsutstyrskjeden XXL til Jessheim, men ikke lykkes før nå.


KREVER STOR PLASS

- Vi har rett og slett aldri hatt store nok lokaler til dem før. XXL krever nemlig stor plass når de først skal åpne en butikk. I Skovly Vest får de 4000 kvadratmeter å boltre seg på, sier Tore Kværner i HK Eiendom.

- Hvor stort er dette i praksis?

- Meny i Jessheim Storsenter har 2000 kvadratmeter totalt med lager og bakrom, men selve butikklokalet som kundene ser måler 1600 kvadratmeter. Så XXL blir altså over dobbelt så stor som den, og fire ganger så stor som det Villmarksbutikken her var, påpeker Kværner.

- Når åpner de?

- Jeg kan ikke si eksakt dato, men byggingen av Skovly Vest er godt i rute etter en veldig god og tørr byggeperiode i høst, så det blir åpning i god tid før julehandelen.


STOR AKTØR

XXL er Norges største kjede på sportsutstyr, og kjent for å åpne butikker der det er godt med potensielle kunder.

- De åpner ikke slike butikker hvor som helst, så at de kommer til Jessheim by er både viktig og riktig. Hele butikken blir på ett plan, med parkeringshus både over og under, sier Kværner.

Også senterleder Christin Brandt er begeistret for nyetableringen.

- Å få inn en så stor aktør er naturligvis veldig bra for storsenteret, sier hun.

Etter det EUB erfarer skal alle XXL-butikkene i landet få nytt utseende, og avdelingen på Jessheim blir den første i den nye generasjonen.


ARBEIDSPLASSER

- Med på lasset kommer behovet for ansatte, og Tore Kværner sier det er snakk om rundt 70 stillinger.

- Det betyr selvsagt en del lokale arbeidsplasser, sier han.

XXL har fra før 27 butikker i Norge, 21 i Sverige, 9 i Finland og en nettbutikk i Danmark.

I tillegg ligger det norske sentrallageret deres på Jessheim. Det ble etablert først i Gardermoen Næringspark i 2005, men flyttet etter hvert til Bonntjennsmoen industriområde øst for E6 på Jessheim nord der både Ahlsells og Home & Cottage har lager.

LES OGSÅ: Alle kjøpesentrene økte sin omsetning i 2016

LES OGSÅ: Kioskeier og forretningsmann Knut Kopperud sitter på store eiendomsverdier